Nije vrijeme za okupljanja / Podjela sakramenata odgođena u Istri i u Splitsko-dalmatinskoj županiji: 'Situacija nije nikako dobra'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje kako je u Istri odgođeno i nekoliko drugih događaja, poput velikoga tradicionalnog dječjeg turnira u Medulinu.

22.4.2021.
13:12
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Zbog trenutačno nepovoljne epidemiološke situacije, istarski Stožer civilne zaštite u četvrtak je u konzultacijama s Porečkom i pulskom biskupijom donio odluku da se podjela sakramenata Svete krizme odgodi i planira od 15. svibnja uz poštovanje epidemioloških mjera kao i lani.

"Situacija nije nikako dobra, a stanje u okruženju je također zabrinjavajuće. Nije vrijeme za okupljanja, idemo odraditi ovaj mjesec onako kako treba, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka kako bismo već u svibnju došli u što bolju situaciju", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, ističući iznimno dobru suradnju s Porečkom i pulskom biskupijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
reagirala i dubrovačka biskupija /

U Dubrovniku se mjere kršile na - krizmama! Na jednoj bilo preko 100 ljudi: Ne nose svi maske, nema razmaka

Image
reagirala i dubrovačka biskupija /

U Dubrovniku se mjere kršile na - krizmama! Na jednoj bilo preko 100 ljudi: Ne nose svi maske, nema razmaka

"Zahvaljujem biskupu i drugim predstavnicima Biskupije na iznimnoj suradnji prilikom donošenja odluka te na razumijevanju u poduzimanju svih epidemioloških mjera koje se tiču vjerskih obreda", poručio je načelnik Kozlevac i dodao da će se sakrament Svete krizme moći dijeliti nakon 15. svibnja ako to dopusti epidemiološka situacija u Istri. 

Neslužbeno se doznaje kako je u Istri odgođeno i nekoliko drugih događaja, poput velikoga tradicionalnog dječjeg turnira u Medulinu, jer epidemiološko stanje ne dopušta nikakve skupove ni druženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitsko-makarskoj biskupiji se isto odgađaju sakramenti obredi 

Iz Splitsko-makarske biskupije u priopćenju za javnost su obavijestili kako su svjesni činjenice da se nalazimo u trećem valu te kako su preporučili odgodu prvopričesničkih i krizmaničkih slavlja :

"U redovitom smo kontaktu s osobljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ). Oni su izvijestili javnost da je u posljednje vrijeme povećan broj zaraženih osoba u našoj županiji. I danas smo u Nadbiskupskom ordinarijatu imali susret s odgovornim osobama iz NZJZ-a. Primili smo na znanje njihove podatke te se dogovorili da bi bilo mudro preporučiti odgodu prvopričesničkih i krizmaničkih slavlja do 15. svibnja 2021. godine", piše u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doista razumijemo poteškoće koje ovakva preporuka može donijeti bilo župnicima bilo slavljenicima i njihovim obiteljima i uzvanicima, ali u duhu kršćanske ljubavi i solidarnosti te društvene odgovornosti, budimo spremni učiniti i ovu malu žrtvu s privremenom odgodom župnih i obiteljskih slavlja", napisali su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo