pod istragom /

Ravnateljica je sebi godinama isplaćivala naknadu za pripravnost: ustanovu oštetila za više od 600 tisuća kuna

Image

Optužnica je tereti da je je u ožujku 2005. protivno zakonu i odluci te ustanove donijela odluku kojom je sama sebi uvela naknadu za pripravnost iako kao ravnateljica i zaposlenica nikad nije bila u pripravnosti.

11.7.2017.
7:15
VOYO logo

Protiv bivše ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo Suzi Vatavuk šibensko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu. Nju se, naime tereti da je sama sebi isplaćivala naknadu za pripravnost iako na takvu beneficiju nije imala pravo, čime je tu ustanovu oštetila za više od 600 tisuća kuna, piše Tportal.

Optužnica je tereti da je je u ožujku 2005. protivno zakonu i odluci te ustanove donijela odluku kojom je sama sebi uvela naknadu za pripravnost iako kao ravnateljica i zaposlenica nikad nije bila u pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ona je svaki mjesec, uz redovitu plaću odobravala isplatu naknade za pripravnost koju je primala sve do veljače 2014. kada je nadređeni zavod provodeći nadzor utvrdio da nezakonito prima naknadu za pripravnost i ustanovi izrekao opomenu.

Tijekom tih devet godina ona je sebi na taj način uzela 377 tisuća kuna, a s obzirom da je ustanova uplaćivala doprinose i poreze, ukupan iznos za koji je oštećena popeo se 607 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tužiteljstvo nije navelo identitet, od sredine ožujka ove godine poznato je je za to nedjelo osumnjičena Suzi Vatavuk protiv koje je policija tada podnijela kaznenu prijavu, piše Tportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo