FOTO! KAOS NA CESTAMA: / Na svim pravcima prema moru navala automobila, na granicama višesatno čekanje - evo gdje su najveći čepovi

Image
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski autoklub prati situaciju na hrvatskim prometnicama od ranog jutra. Već jutros došlo je do prometne nesreće, a diljem zemlje promet je gust. HAK navodi gdje je najgore.

1.7.2017.
9:02
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

'Zbog prometnih nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče (na 97. i 98. km) prije čvora Ogulin u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 4 km. Pozivamo na povećani oprez.

Zbog prometne nezgode na 24. km autoceste A1 poslije čvora Jastrebarsko u smjeru Karlovca, i prije čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba, vozi se usporeno. Pozivamo na oprez!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je pojačan, povremeno gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, u smjeru Zagreba, A4 Goričan-Zagreb, u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, na državnoj cesti DC1 Ličkoj magistrali, na cestama u priobalju, graničnim prijelazima, te trajektnim lukama i pristaništima.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

GUŽVE, KOLONE, KAOS NA CESTAMA: Počeo udaran vikend

Image

GUŽVE, KOLONE, KAOS NA CESTAMA: Počeo udaran vikend

Usporeno u koloni vozi se:

  • od čvora Jankomir (A3) u smjeru naplate Lučko (1 km);
  • od čvora Kosnica (A3) u smjeru naplate Lučko (9 km); na izlazu s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreba (12 km), Demerje (8 km);
  • Istarski ipsilon, u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (4 km).

Usporeno, u koloni, s povremenim zastojima vozi se i na dionici autoceste A1 između Lučkog i Karlovca u oba smjera, te između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1 u smjeru mora, na Krčkom mostu u oba smjera, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Baška Voda-Makarska i Omiš-Duće.

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su:

  • subota, 1. srpnja, od 4 do 14 sati i
  • nedjelja, 2. srpnja, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 7. srpnja svakog radnog dana, osim nedjelje i praznika, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 (Klinča Sela (D1) - Kupinec- Pisarovina (D36)). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od D1 (Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok) - Horvati - Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 - Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) -Kupinec i obrnuto.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na autocestama:

  • A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km);
  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
  • DC6 Glina-granični prijelaz Dvor,
  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC47 Lipik-Novska;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko;
  • DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Velike gužve na ulasku u Hrvatsku iz BIH kod Dubrovnika i Metkovića

Prvog dana srpnja zabilježene su velike gužve na prijelazu granice između BiH i Republike Hrvatske na području Metkovića i Dubrovnika te se čeka oko dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su izvijestili iz Auto moto kluba BiH, na graničnom prijelazu Doljanima na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj čeka se do dva sata, a na izlazu iz Hrvatske oko 30 minuta.

Istodobno, na graničnom prijelazu Ivanica se na prijelaz granice između BiH i Hrvatske čeka također dva sata, dok se na ulaz u BiH čeka oko pola sata. Vlasti u BiH pozivaju da zbog velikih gužvi izazvanih odlascima na Jadran putnici koriste zamjenske granične prijelaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, ističu iz Auto moto kluba BiH.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo