NA SNAZI CRVENI METEOALARM, POČEO JE PADATI SNIJEG, OGLASIO SE HAK: / Ne vozite bez zimske opreme, evo kakvo je stanje

Image
Foto: PIXSELL/Meteoalarm
2.1.2019.
8:08
PIXSELL/Meteoalarm
VOYO logo

Zbog niske temperature snijeg se ledi na tlu

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg povremeno pada u Lici i dijelu Dalmatinske zagore. U ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici: DC1 Vaganac (g.ž.KA) - Korenica (D52) - čvor Udbina (D522) - Ondić (g.ž.ZD), DC25 Korenica (D1) - Bunić - Lički Osik (D25) - Gospić - Karlobag (D8), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo- GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Dražničko-Prijeboj. HAK poziva vozače na oprez zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni POU Sesvete, na 86. km + 500 u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80km/h; uočena je srna na kolniku na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Sveta Helena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zatvorene ceste zbog radova

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do pet tona nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od pet tona ukupne nosivosti i visine veće od 3,5 metara preusmjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati su moguće veće prometne gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema čekanja na granicama

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekt na liniji Prapratno - Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati.

Na snazi je crveni meteoalarm

Za većinu hrvatske obale upaljen je crveni alarm koji označava izuzetno opasno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, stoji u upozorenju Meteoalarma.

Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo