POČELI SU STIZATI PRVI STRANI GOSTI: / Ministar turizma je zadovoljan; planira put u Italiju: 'Ako me pitate, nemam neki strah'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Gari Capelli kaže da se situacija s turizmom polako pokreće: 'Prije mjesec dana mislili smo da nećemo krenut prije 1. 7.

15.5.2020.
23:12
RTL/Screenshot
VOYO logo

Ministar turizma Gari Capelli smatra da bismo od slovenskog proglašenja kraja epidemije koronavirusa turistički mogli profitirati već idući tjedan. Za dolazak turista važno je i stanje na granici pa se ministar uputio na prijelaz Rupa te rekao da bi i on volio na odmor preko granice, a za RTL je otkrio i gdje.

"Pokreće se pomalo, mogu reć, taj kotač, koji iskreno rečeno prije mjesec dana mislili smo da nećemo krenut prije 1. 7., a sad već govorimo da ćemo krenuti mjesec dana, ako ne mjesec i pol ranije", rekao je Gari Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ALEMKA MARKOTIĆ JOŠ NE ŽELI PROGLASITI POBJEDU NAD VIRUSOM: /

'Moramo biti oprezni. Dvije stvari jako su važne'

Image
ALEMKA MARKOTIĆ JOŠ NE ŽELI PROGLASITI POBJEDU NAD VIRUSOM: /

'Moramo biti oprezni. Dvije stvari jako su važne'

Planira putovanje u Italiju

Otkrio je i da u iščekivanju otvaranja europskih granica već planira i svoja putovanja. "Ako me pitate, nemam neki strah. Kako imam obitelj i u Americi i u Italiji. Pošto je evo recimo Italija tu najbliže, onog trenutka kada bude otvorena granica s Italijom, siguran sam da ću ići preko. Da li će to biti neki katamaran prema Veneciji ili Anconi ili ćemo ići autom", rekao je Capelli.

Ministar je obišao riječke kafiće i osobno provjerio situaciju. Kaže da je iznenađen vrevom, ali zadovoljan što život odzvanja riječkim ulicama. A u kafićima je sve po propisima. Pohvala ugostiteljima i njihovom snalaženju pod maskama. "Pa nije teško pod maskama, ovako kad nije sunčano nije, kad je vruće onda. Ali dobro, naviknut ćemo se", rekla je za RTL konobarica Iva Sladoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strani gosti

Granični prijelaz Rupe s kojeg se ovih dana nakon više od dva mjeseca čuju zvukovi prometa, a od tamo su se i prvi turisti uputili prema hotelima.

"Mi smo na današnji dan, u ovom trenutku, za očekivati je još neke dodatne goste popodne, a 30 posto popunjenosti. Gosti su svi iz Hrvatske i želim se pohvaliti da danas prvi put imamo strance, imamo četiri gosta iz Češke", rekao je vlasnik hotela Krunoslav Kapetanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni su i za prihvat jahti i brodova, jer pri kraju je investicija od dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo