od uobičajenih do astronomskih cijena / Počele su pripreme za blagdan Svih Svetih: i kod posjeta groblju budžet je najvažniji

Od uobičajenih cijena za ukrašavanje grobova, za buket oko 100 kuna plus lampaši od 30-ak, doznalli smo da cvjećari imaju neobičnih zahtjeva koji stoje i do tisuću kuna

23.10.2016.
19:00
VOYO logo

Najtužniji trenuci i najbolnije uspomene, groblja su mjesta na kojima se sve to posloži i usmjeri. Ne obilaze svi jednako često grobove svojih dragih, a umrlih. Poslovi, obaveze, obitelj; sve oduzme vrijeme. Ipak, uoči blagdana Svih Svetih nekako kao da se uvuče taj osjećaj važnost. A grobna mjesta barem u ovim danima izgledaju čisto i lijepo.

Groblja zovu tihim domom, a u dom se nikome ne dolazi praznih ruku. Ali, kažu nam prodavači, u zadnje je vrijeme i kod posjeta groblju budžet najvažniji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina kupi dvije, tri ruže ili male bukete kojima cijene ne prelaze 60 kuna. Nerijetko se kupuje suho cvijeće da dulje traje ili čak plastično, a za to odvoje od 30 do100 kuna. 

Ipak, upaliti svijeću za pokojnika - to je gotovo svima važno. Srećom, na ulazima u groblje mogu se kupiti one jeftine, najskuplje su 30 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cvjetić i svijeću, jedno i drugo nose, ali kažem, nižih cijena. Tu i tamo se netko odluči za nešto atraktivno i da vam mozak stane", rekla nam je cvjećarica Neva Skalneo

Za one koji mogu izdvojiti nešto više, i do 1000 kuna, postoje i ti veliki i raskošni od kojih 'mozak stane'. A floristi su spremni ispuniti svaku želju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo