gorak okus za vladu / Pobunjeni vukovarski gradonačelnik Penava ne odustaje: Bit će prosvjeda!

Pobunjeni vukovarski gradonačelnik Penava nakon sastanka u MUP-u kod ministra Božinovića. Ne odustaje od prosvjeda!

11.9.2018.
18:45
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u Zagrebu se sastao s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Razgovarali su o prosvjedu, koji organizira Penava, zbog nerješavanja problema nestalih i nesankcioniranja ratnih zločina. U isto vrijeme, prosvjedu se protivi i SDSS uz poruku da se pitanje ratnih zločina i nestalih ne rješava na ulici. 

Nakon što je za inertnost oko problematike nestalih otpužio Vladu, HDZ-ov vukovarski gradonačelnik stigao je u Zagreb na razgovor s ministrom unutarnjih poslova. I nakon toga - zašutio. A uoči sastanka o Penavi su sinoć HDZ-ovci razgovarali na sastanku u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije napad na Vladu. Ali prozvao je Bošnjakovića i Božinovića. Dobro, svakako neuobičajeni, ja bih rekao, pristup", komentirao je Lovro Kuščević, politički tajnik HDZ-a.

"Razgovarali smo i o tome kako riješiti sva ova pitanja o kojima je on govorio jer to su bitne stvari i, naravno, razgovarali smo o tome kako iskordinirati sve te aktivnosti.Neće biti sankcija", kazao je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a. Jandroković isto ponavlja i danas nakon što je i on razgovarao s Penavom. No potpredsjednik HDZ-a sankcije ne odbacuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će odlučiti stranka i Predsjedništvo, o tome se u ovom trenutku nije raspravljalo, kad se bude raspravljalo dobit ćete svaku informaciju o tome", izjavio je Darko Horvat, potpredsjednik HDZ-a. Uz to, povezuje pobunu Milinovića, koji je iz stranke izbačen, s Penavom koji u Vukovaru organizira prosvjed.

"To što rade i kolega Milinović i kolega Penava ne daje nikakvu perspektivu da se problematika s kojim se i jedan i drugi bave sretno riješe", nadodaje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajming Penavinog istupa, netom nakon Milinovićevog neposluha ne dovodi u vezu s trzavicama unutar stranke. "HDZ je itekako stabilan, usporedite HDZ s ostalim političkim strankama i vidjet ćete da smo mi ostali jedina snažna politička stranka. Naravno da i u HDZ-u ima rasprava, ima i ponekad povišenih tonova", kazao je Jandroković.

Koji često ostaju iza zatvorenih vrata, no posljedice se na kraju uvijek vide. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Penava se još sastao u saboru s predsjednikom Jandrokovićem kao i Kuščevićem i Brkićem. Ovaj trojac je prije koju minutu izašao iz Vlade, za pretpostaviti je da su došli brifirati o svemu tome premijera Plenkovića. Ono što doznajemo jest da se Penava čuo s Plenkovićem telefonski i da su dogovorili da će ovih dana održati zajednički sastanak.

Ostaje za vidjeti hoće li Plenković imati više utjecaja, no kad dođe 13. listopada za kada je najvljen prosvjed bit će to gorak okus za Vladu bez obzira što nam je Penava u telefonskom razgovoru vrlo jasno poručio da ne želi da se politizira s tim prosvjedom, to je nemoguće s obzirom da je na press konferenciji jasno upro prstom u Bošnjakovića i Božinovića pa ćemo vidjeti kako će se sve dalje odvijati, doznaje RTL-ova reporterka Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo