ne skrivaju zadovoljstvo /

Pobjeda Šveđana gurnula Srbiju u drugi krug, navijačima poručili: 'Vjerujte u nas, i u Zagrebu možemo iznenaditi'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Švedska je velikom pobjedom nad Hrvatskom u Spaladium Areni uspjela u potpunosti kompenzirati neočekivan poraz iz utakmice 1. kola Eura protiv Islanda

17.1.2018.
10:39
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Švedska je velikom pobjedom nad Hrvatskom u Spaladium Areni uspjela u potpunosti kompenzirati neočekivan poraz iz utakmice 1. kola Eura protiv Islanda i tako osigurati četiri boda za drugi krug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osim samima sebi, Skandinavci su veliku uslugu napravili i našim susjedima. Naime, Srbija je uoči zadnjeg kola znala kako je poraz od četiri pogotka razlike ili više protiv Islanda vodi u drugi krug neovisno o rezultatu između Hrvatske i Švedske. 

Kako su na kraju ostali kratki za jedan pogodak (29:26), Srbiju je samo pobjeda Švedske nad Hrvatskom vodila u drugi krug. Malo tko je vjerovao u takav rasplet skupine, no upravo to se dogodilo, pa dan kasnije reprezentativci Srbije i sami svjedoče koliko su iznenađeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo očekivali da Šveđani dobiju Hrvatsku, jer je domaćin bio veliki favorit. Imali smo sreće. Šveđane je sve krenulo. Prošli smo u drugu fazu, to nam je bio cilj. Ostvarili smo ga. Francuzi i Norvežani su vrh svjetskog rukometa. Bjelorusi su prošli bez bodova kao i mi. Dali smo sve od sebe u Splitu, dat ćemo i u Zagrebu", rekao je Žarko Šešum.

Izbornik Jovica Cvetković nije mogao sakriti sreću zbog prolaska među 12 najboljih reprezentacija u Europi.

"Prezadovoljan sam onim što smo ostvarili. Rasterećeni odlazimo u drugi krug. Pobjeda Švedske je pokazala da igra protiv njih nije bila ni malo naivna. Imali smo šansu da ih pobijedimo, a izuzetna su ekipa. Drago mi je zbog plasmana u drugi krug, zbog igrača, što smo premostili sve probleme. Nemojte misliti da i tamo ne možemo iznenaditi. Vjerujte u nas", poručio je Cvetković, a prenosi Rukometni Savez Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo