pozivaju na odgovornost / Pljušte reakcije na ostavku ministrice Dalić, predsjednica rekla da će o svemu razgovarati s Plenkovićem

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Čelnici Mosta, SDSS-a i potpredsjednik Sabora iz redova talijanske manjine osvrnuli su se na ostavku ministrice Dalić i aferu 'Hotmail'

14.5.2018.
15:45
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je, nakon neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog afere "Hotmail", ocijenio kako je čitav proces u vezi Agrokora "što se tiče političkog aspekta, sigurno dekontaminiran".

"Što se tiče drugih aspekata, za to su nadležne druge instititucije", poručio je Pupovac. "Sutra ćemo imati nastavak razgovora stranaka vladajuće koalicije, u kojemu ćemo vidjeti što sve treba napraviti da bi se izvršila potpuna konsolidacija procesa koji je u jednom segmentu bio kontaminiran", kazao je čelnik SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako njegova stranka "poštuje premijerovu odluku koja je rezultat procjene što je dobro za Vladu, vladajuću koaliciju i nastavak procesa konsolidacije Agrokora".

Čelnik Mosta Božo Petrov komentirajući ostavku potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog afere "Hotmail", kazao je kako činjenica da je ostavka podnesena govori sama po sebi. "Nikakvo podsjećanje na okolnosti koje su postojale ne pomažu kod činjenice da je postupak izvanredne uprave kompromitiran", izjavio je Petrov novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je prozivke premijera Andreja Plenkovića da je Most, dok je bio u Vladi, o svemu bio obaviješten. "U ovom trenutku jedino je bitno da Most s namještanjem poslova savjetnicima, a o tome ovdje govorimo, nije imao i nema ništa. To uostalom potvrđuju i objavljeni mailovi", poručio je Petrov.

Mostov čelnik se ne slaže ni s Plenkovićevom izjavom da se radi o "malim sjenama koje bacaju ljagu na dobro odrađen posao". "Upravo suprotno, sve što je objavljeno govori da se ne radi o malim sjenama, nego prilično mračnom načinu na koji funkcionira ova država", poručio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno prije nego što je Dalić podnijela ostavku, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je u Mostaru kako će o tome razgovarati s premijerom Plenkovićem čim se vrati u Hrvatsku. "Ja ću svakako razgovarati s premijerom čim se vratim u Hrvatsku. Vidjet ćemo nakon toga što dalje", rekla je Grabar-Kitarović.

Potpredsjednik Sabora iz redova talijanske manjine Furio Radin izjavio je u ponedjeljak kako je dobro što je premijer Andrej Plenković tražio ostavku potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog afere "Hotmail", a Plenkoviću je poručio kako na njegovu podršku može i dalje računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro što je premijer tražio ostavku Martine Dalić. Mi ćemo, kao koalicijski partneri, napraviti sve da se stvori atmosfera u kojoj će se, nadajmo se u zakonskom roku, uspješno dovršiti proces nagodbe u Agrokoru. Jasno je da naša podrška premijeru Plenkoviću i dalje ostaje", rekao je Radin Hini.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo