ŠTO ĆE SE DOGODITI? /

Plenkoviću nije lako s Ličanima! Želi izbjeći nove izbore, milijunski trošak i destabilizaciju stranke

Milinović i HDZ-ovci još će jednom sjesti i razgovarati, a rok za donošenje proračuna ističe 10. srpnja

2.7.2019.
20:30
VOYO logo

Očekuju li Ličane izvanredni izbori? Nakon što je pao već šesti put proračun ličko-senjske županije sve je moguće. I HDZ i HSP smatraju da bi ostavka Darka Milinovića na mjesto župana spriječila nove izbore, ali njemu to ne pada na pamet.

Glavni politički akteri u Lici, HDZ-ov Marijan Kustić i bivši HDZ-ovac Darko Milinović, sastajali su se više puta, ali očito se nisu dogovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo, više puta smo sjeli za stol i razgovarali smo, nismo našli zajedničko rješenje i na koncu nismo podržali proračun Ličko-senjske županije", rekao je Kustić, a nadovezao se i Milinović:

"Očito nekakvi pokvareni telefon ima. I ministar Kuščević nakon sastanka mene i premijera je rekao da nisu nikome prioritet izbori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su gotovo svi akteri uvjereni u vlastitu pobjedu, Andrej Plenković navodno ni u kom slučaju ne želi nove izbore u Lici i novu destabilizaciju HDZ-a, koji više u Gospiću nije neupitna opcija. Ujedno, HSP-ovih šest vijećnika, predvođenih predsjednikom Karlom Starčevićem, nisu ni sudjelovali u radu Skupštine.

Inače, na sjednici koja je dovela na korak do novih izbora jedina je primjedba bila na sufinanciranje proslave Oluje i Dana pobjede na Krbavskom polju.

"Ja sam branitelj, četiri godine sam proveo u ratu, ali 200 tisuća dati za Thompsona, ja volim slušati njega, ali je to glupost, a nemamo odvojiti za Hitnu, znači za osnovne životne uvjete 300 tisuća kuna da bi bila dva tima u Brinju", napomenuo je načelnik Općnine Brinje Zlatko Fumić (HSS).

Milinović i HDZ-ovci još će jednom sjesti i razgovarati, a rok za donošenje proračuna ističe 10. srpnja. HSP tvrdi da se oni neće uključiti u pregovore u posljednjem trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je dotle došlo, pa onda neka predstavnik Hrvatske demokratske zajednice i doktor Milinović zajedno podnesu ostavku. Izabrat ćemo nove ljude koji će kreativno voditi Županiju do slijedećih izbora", govori Starčević.

Ukoliko dođe do novih izbora, stajat će milijun i 200 tisuća kuna, a izgubljena je i cijela proračunska godina te brojni projekti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo