PLENKOVIĆEV SAVJETNIK FUCHS UVJERAVA: / 'Nitko u školama neće učiti djecu da je Zemlja ravna ploča'

Image
Foto: HRT

Fuchs smatra kako svjetonazorska pitanja ovog trenutka treba staviti sa strane

21.4.2018.
12:19
HRT
VOYO logo

Posebni savjetnik predsjednika vlade za koordinaciju rada ERS-a Radovan Fuchs rekao je danas u Intervjuu tjedna na Hrvatskom radiju kako vjeruje će Posebno stručno povjerenstvo sljedeći tjedan potvrditi Akcijski plan te najavio prvi sastanak Ekspertne radne skupine.

Još je jednom istaknuo da je mjesto savjetnika prihvatio kako bi se obrazovna reforma maknula s "mrtve točke" te da je spreman surađivati i razgovarati sa svima. Komentirao je i odnos s ministricom Blaženkom Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo ja sam rekao da ću se držati zadataka koji su zacrtani u akcijskom planu kojeg još uvijek nemamo, ali ćemo ga imati vrlo brzo. I naravno koordinirati taj dio. Ona ima isto vrlo jasno predviđene zadatke i ulogu unutar akcijskog plana i same strategije", rekao je.

Poručio je da bez nastavnika i učitelja i najbolje sastavljena reforma pada. "Biti učitelj i nastavnik nije zanimanje nego poziv", odgovorio je na pitanje hoće li nastavnici imati volje još jednom se uključiti u reformu. "Oni će se uključiti s entuzijazmom, ako ih se motivira i vrati im se dostojanstvo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fuchs smatra kako svjetonazorska pitanja ovog trenutka treba staviti sa strane, kako ne bi 'čekalo' 90 posto stvari o kojima se svi slažemo. "I svjetonazorska pitanja trebaju se raspraviti, ali svima mora biti jasno na nitko u školama neće učiti djecu da je "Zemlja ravna ploča", a Zdravstveni odgoj ostaje međupredmetni kako se ne bi dogodilo da djeca "kamionima vuku knjige u školu", poručio je Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo