pojasnio zabranu Vulinovog dolaska / Plenković: 'Želimo suradnju sa Srbijom, ali ćemo čvrsto obraniti svoje dostojanstvo'

Image
Foto: PIXSELL

Kazao je kako je do ove odluke došlo jer hrvatska Vlada želi suradnju s Beogradom, dok Vulinov dolazak nikako ne bi pridonio izgradnji dobrosusjedskih odnosa

26.4.2018.
10:30
PIXSELL
VOYO logo

Na početku današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković komentirao je notu koju je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo Beogradu, a u kojoj je navedeno kako srpski ministar Aleksandar Vulin, zbog neprimjerenih izjava koje je davao uoči komemoracije u Jasenovcu, nije dobrodošao u Hrvatsku. 

Kazao je kako je do ove odluke došlo jer hrvatska Vlada želi suradnju s Beogradom, dok Vulinov dolazak nikako ne bi pridonio izgradnji dobrosusjedskih odnosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo suradnju, to smo dokazali. I otvoreni smo za suradnju, ali čvrsto stojimo na obrani svog dostojanstva. To je ključna poruka i stav Vlade", poručio je Plenković.

Dodao je kako incident u Beogradu, prilikom posjeta saborske delegacije, nije pridonio gradnji boljih odnosa između Hrvatske i Srbije kao niti izjave srbijanskog ministra Aleksandra Vulina koji je proglašen personom non grata u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, u medijima se pojavila informacija kako bi, kao odgovor na srbijanske 'recipročne mjere' koje je najavio predsjednik Aleksandar Vučić, moglo uslijediti povlačenje veleposlanika Hrvatske Gordana Bakote iz Beograda, što bi ujedno označilo i zamrzavanje političkih odnosa koji su ionako 'na ledu'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo