ANALITIČAR SECIRAO / 'Plenković želi ojačati Vladu ministrima koji će dobro izgledati, a Habijan ima samo jedan zadatak - da ne bude uhićen'

Image
Foto: Petar Glebov, Patrik Macek/Pixsell

Klauški vjeruje da Plenković želi ojačati Vladu ljudima koji će u kampanji dobro izgledati, ali dodaje da ne misli na mišiće i fotografije ministra na društvenim mrežama, nego u smislu jake kadrovske ekipiranosti

18.12.2023.
12:58
Petar Glebov, Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Tomislav Klauški komentirao je za N1 aferu Mreža i kandidata za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana.

"Doći na mjesto ministra gospodarstva nakon što su tri prethodnika otišla s te funkcije praćeni uhićenjima, aferama ili nekim transkriptima, je težak, a istovremeno i lagan zadatak. Najvažniji zadatak Damira Habijana u ovom trenutku je da ne bude uhićen. S druge strane je težak jer je prokletstvo ministra gospodarstva da bude uhićen u nekoj aferi i to se u ovoj HDZ-ovoj Vladi čini neizbježno", rekao je Klauški za N1 i dodao kako je netko bacio čini na tu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Damir Habijan će se pretvoriti u tipičnog ministra gospodarstva HDZ-a", rekao je.

Image
usko surađuju od 2015. /

Stričak o Habijanu: 'Zaslužio je to i vjerujem da će biti jako dobar ministar. To je priznanje i varaždinskom HDZ-u'

Image
usko surađuju od 2015. /

Stričak o Habijanu: 'Zaslužio je to i vjerujem da će biti jako dobar ministar. To je priznanje i varaždinskom HDZ-u'

Premijer želi da u kampanji dobro izledaju

Vjeruje da Andrej Plenković želi ojačati Vladu ljudima koji će u kampanji dobro izgledati, ali dodaje da ne misli na mišiće i fotografije ministra na društvenim mrežama, nego u smislu jake kadrovske ekipiranosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kadrovski bazen HDZ-a je dosta ispražnjen. Kad vodite kadrovski kadar HDZ-a morate voditi računa o puno stvari, je li imovinska kartica čista, je li biografija čista u smislu afera, klijentelizma, korupcije i slično", rekao je.

Klauški smatra ako HDZ-ovac ima velike političke ambicije onda često završi kao rezerva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić je neutralizirao Milanovića

Za Ivana Anušića smatra da je došao u dobrom trenutku.

"Svatko tko dođe nakon Marija Banožića će biti dobar. Sklopio je pakt sa predsjednikom, Zoranom Milanovićem jer s njime dijeli isti prezir prema Mariju Banožiću i time je neutralizirao Zorana Milanovića", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić je konkurencija Plenkoviću za buduće mjesto predsjednika HDZ-a. Anušić dolazi čistiti Banožićevo smeće te dolazi u isto vrijeme kada i avioni.

Klauški smatra da Plenković brzim imenovanjem ministra nastoji što prije utišati aktualnu aferu jer će se svi više baviti novim ministrom, a ne time što je stari napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveću štetu Vladi su nanosili sami ministri u Vladi. Zbog njih ova Vlada ima ovakav imidž, a ne zbog onog što oporba govori jer HDZ se ne obazire na ono što oporba govori", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Zadnjih dana ga hvale, a njega nigdje. Hoće li biti vremena da nešto napravi? Budući ministar za Danas: 'Naravno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo