PLENKOVIĆ O KUJUNDŽIĆEVOJ AFERI KOJU JE OTKRIO TELEGRAM: / 'Takvi napisi su obična mistifikacija'

Image
Foto: Pixsell

Premijer Plenković sudjelovao je danas na konferenciji Hrvatska i energetska unija, nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja

30.1.2018.
12:07
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković tvrdi da ništa od informacija plasiranih u medijima oko sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović nije točno. "Zatečen sam mistifikacijom razgovora s predsjednicom, radi se o razgovorima koji se vode jednom mjesečno", rekao je premijer.

Plenković je iznio i svoj stav o prepisci ministra zdravstva Milana Kujundžića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića,o kojoj je ekskluzivno pisao Telegram, također nazvavši medijske napise mistifikacijom. "Ministri su razgovarali o različitim praksama, nema riječi o pokušaju utjecaja na pravosuđe", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O posjetu Dalić i Ćorića Budimpešti

Komentirao je i boravak ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić, na konferenciji u Budimpešti. Informaciju o tome je objavio tjednik Nacional, navodeći da u tom sastanku ne bi bilo ništa čudno da ga vladajući nisu htjeli zadržati u tajnosti. Plenković je potvrdio sastanak s mađarskim kolegom te kazao da je boravak u Budimpešti iskorišten za daljnje razgovore.

"Vlasnička struktura Ine ako se promijeni, bitno je da bude učinkovita, vertikalno integrirana kompanija, koja će biti dobro i učinkovito vođena. Ne moram stalno ponavljati stav mađarske strane da žele brz i efikasan izlaz iz Ine", rekao je Plenković, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O srpskoj izložbi o Jasenovcu

Što se tiče poruka iz Srbije oko postavljanja izložbe u Jasenovcu u New Yorku, Plenković je rekao da je stav njegove Vlade jasan i nedvojben.

"Što se tiče respekta Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog društva u cjelini prema žrtvama holokausta i Jasenovca, stav je jasan i nedvojben. Očito postoje neki ministri koji ne prate dobro zbivanja, nastoje jednom izložbom u New Yorku instrumentalizirati temu, vratiti odnose u vrijeme Drugog svjetskog rata, a Hrvatska se neće uvući u tu priču. Oni koji ovakve stvari rade, moraju se zapitati kakva je bila politika prethodnika iz stranke ministra vanjskih poslova Srbije devedesetih, kad je predsjednik te stranke, Slobodan Milošević, doveo do agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, što je rezultiralo s 15 tisuća mrtvih. Sigurno da takvi ljudi nemaju kredibiliteta raditi ovakve stvari", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kaznama hrvatskim ribarima

Premijer je komentirao i kazne hrvatskim ribarima, kazavši da mu je prije svega žao što Slovenija nastavlja s neprihvatljivom politikom provedbe arbitražne presude koju Hrvatska ne priznaje.

"Ovaj je njihov odabir da šalju prekršajne naloge našim ribarima duboko pogrešan. Mi smo na njih spremni odgovoriti i odgovorit ćemo. MUP će odgovoriti na kršenje našeg teritorija kako bismo jasno pokazali čvrstinu poruke. Naši ribari kazne neće platiti, naći ćemo način kako da im pomognemo pravnim putem", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo