PLENKOVIĆ UOČI SJEDNICE VLADE U ČAKOVCU: / 'Naravno da ću razgovarati s Posavcem, imam sastanak s njim u podne'

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade u Čakovcu bit će zanimljiv susret premijera Plenkovića i međimurskog župana Posavca, pretendenta na mjesto predsjednika HNS-a, koji traži raskid koalicije s HDZ-om

25.7.2019.
10:26
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Međimurskoj je županiji, a nakon posjeta Prelogu, Murskom Središću, Pribislavcu i Šenkovcu, u Čakovcu će održati sjednicu svoga kabineta. Na toj sjednici bit će donesene odluke o investicijskim projektima u Međimurju vrijednima tri milijarde kuna. Većina tih projekata odnosi se na infrastrukturu.

No, bit će zanimljiv susret premijera i međimurskog župana Matije Posvca, pretendenta na mjesto predsjednika HNS-a, koji traži raskid koalicije s HDZ-om. Posavec je jučer izjavio da će doći na sjednicu Vlade u Čakovcu, ali neće ići na kavice prilikom obilaska županije smatrajući da se zaobilazi institut Županije i njega kao župana, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI POTRES U KOALICIJI? /

Matija Posavec traži da HNS napusti koaliciju s HDZ-om i prijevremene izbore

Image
NOVI POTRES U KOALICIJI? /

Matija Posavec traži da HNS napusti koaliciju s HDZ-om i prijevremene izbore

Uoči sjednice Vlade susret sa županom

Na pitanje hoće li danas razgovarati s međimurskim županom, premijer Plenković je kazao: "Naravno da ćemo razgovarati, imamo sastanak sa županom uoči sjednice Vlade u 12 sati. Veselim se što ćemo sa sjednicom Vlade donijeti pozamašan broj projekata u Međimurje."

"U ovoj županiji je niz aktivnih, radišnih i poduzetnih ljudi. Vlada će nastaviti podupirati kroz razne projekte i programe kako bismo pomagali naše poduzetnike i obrtnike", rekao je Plenković tijekom posjeta jednoj od tvornica u Prelogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posavec je jučer omalovažavajućim i uvredljivim nazvao poruke potpredsjednika HDZ-a i ministra gospodarstva Darka Horvata koji je, tvrdi Posavec, u sjedištu lokalnog HDZ-a najavio sjednicu Vlade i rekao da međimurska županija nije domaćin već da je župan dobio obavijest o lokacijama na kojima će se kretati premijer pa može doći i piti kavice.

"Za sutra meteorolozi najavljuju 35 stupnjeva pa bi osam kavica bilo previše i ostavile bi gorak okus u ustima", prokomentirao je jučer Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-U PRIJETI RASKOL? Posavec traži prekid koalicije s HDZ-om; Plenković: ‘On je radio na tome da HNS podrži HDZ-ovu Vladu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo