PLENKOVIĆ O PROBLEMIMA 'CIJEPISE': / 'Beroš je dobio najpreciznije moguće upute. Ako mogu neka je poprave, ako ne, neka naruče novu'

Image
26.4.2021.
17:20
VOYO logo

U ponedjeljak se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici HDZ-a putem video linka. Predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković uoči sjednice obratio se medijima.

Premijer Plenković na početku je bio upitan da da komentar na objavu USKOK-a da je u aferi Vjetroelektrane osumnjičena i bivša ministrica u njegovoj Vladi Gabrijela Žalac. “Kada se informiram točno o čemu se radi, oglasit ću se. Ne znam ništa o tome jer sam se danas bavio drugim stvarima”, rekao je Plenković te dodao da se radi o "krajnje nebitnom pitanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BRESSANOVO PRVO CIJEPLJENJE NIJE BILO PRIJAVLJENO U SUSTAV': /

Ravnatelj riječkog KBC-a objasnio kako se liječnik uspio ponovno prijaviti

Image
'BRESSANOVO PRVO CIJEPLJENJE NIJE BILO PRIJAVLJENO U SUSTAV': /

Ravnatelj riječkog KBC-a objasnio kako se liječnik uspio ponovno prijaviti

'Odgovorni će platiti penale'

Osvrnuo se na tužbu Europske komisije protiv AstraZenece. "Mi smo jedna od zemalja koja je prije nekoliko dana dala suglasnost i naravno da smo, kao i sve druge članice, podržali Europsku komisiju", rekao je.

Komentirao je i probleme s platformom Cijepise. "Vidio sam se danas s ministrom Berošem, razgovarali smo, dao sam ministru jasne naputke što treba napraviti u vezi cijepljenja. Naša je ambicija da s ovih novih više od 2,25 milijuna doza koje će dolaziti od ovog tjedna pa do 30. lipnja moramo bez ikakve dileme procijepiti preko 50 do 55 posto odraslog stanovništva. To je sada stvar samo dobre organizacije posla i tehnologije", rekao je te dodao kako je na ministru Berošu, ali i na HZJZ-u i na županijskim zavodima kao i na HZZO-u da se cijepljenje provede. "Svi koji će se htjeti cijepiti do ljeta, će se moći, u to sam uvjeren”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je dodao da je potrebno cijepiti još otprilike 1,3 milijuna ljudi kako bi se dostigla brojka prijavljenih na platformi. "Ako mogu neka je poprave, ako ne, neka naruče novu", rekao je te dodao da će "platiti penale oni koji su odgovorni".

"Ministar je dobio zadaću da stvari posloži kako treba, sa najpreciznijim mogućim naputcima. Mi smo danas razgovarali. Na njemu i na svima ovima koje sam nabrojio da se mobiliziraju maksimalno da se cijepljenje provodi sedam dana u tjednu i da svi koji trebaju dobiti cjepivo budu aktivno pozivani od strane sustava, tko god to bio", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakoga tjedna Hrvatska će dobivati više od 200 tisuća doza cjepiva, počevši od idućeg. Upitan o eventualnom popuštanju mjera, rekao je da se primijeti stagnacija novozaraženih slučajeva, no da će vrijeme pokazati hoće li se mjere popuštati budući da još uvijek postoje dijelovi Hrvatske koji su žarišta.

Plenković je dodao da će nastaviti s mjerama pomoći od 4 tisuće kuna za mjesec svibanj, mjerom za skraćeno radno vrijeme i za pokrivanje fiksnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo