PLENKOVIĆ UDARIO PO MOSTU: / 'Njihovi ministri bili su za SDP, imaju rušilačke motive'

Image
7.5.2017.
23:12
VOYO logo

"Hrvatskoj je zbog krize u Agrokoru prijetio gospodarski i financijski tsunami", kazao je Plenković u Splitu u govoru na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana i 55 kandidata za gradonačelnike i načelnike općina u toj županiji.

On je istaknuo kako su njegova Vlada i HDZ rješavanju poteškoća u vezi s Agrokorom pristupili odgovorno i na temelju iskustava u rješavanju sličnih problema u drugim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi to radimo zakonski, bez hajke, histerije i linča i bez traženja skalpa, a neki drugi to rade tako da bi mu nekakav uspjeh bio koristan u kampanji za lokalne izbore", reako je Plenković. Dodao je kako je u pristupu rješavanja problema Agrokora vidljiva razlika između ozbiljnih i neozbiljnih.

Tumačio HDZ-ovcima kakve poruke slati u kampanji

"Vi tu poruku trebate signalizirati u kampanji i ne dopustiti da se monstruozne, netočne i krajnje zlonamjerne optužbe plasiraju u javnost - da HDZ štiti neki kriminal u Agrokoru", poručio je Plenković obraćajući se kandidatima HDZ i nazočnima na stranačkom predizbornom skupu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u tom kontekst kazao kako takve teze, to jest takve optužbe treba "oštro uklanjati, snažno odbacivati i dekonstruirati u svakom trenutku", jer, kako je dometnuo, to nije dobro za hrvatsku demokraciju i politički dijalog.

"U interesu je HDZ-a i Vlade - ako se utvrde neke nepravilnosti - da za njih odgovara onaj tko ih je počinio, pa i kazneno, a nadležne će institucije to istražiti", poručio je Plenković. Smatra da politička oporba koristi predizborno vrijeme i "apstrahira konkretne rezultate koje je Vlada postigla u rješavanju poteškoća u vezi s Agrokorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mostovi ministri bili su uz SDP'

Istaknuo je da postupak trojice ministara Mosta, koji nisu dali podršku ministru financija Zdravku Mariću, znači da su "bili uz SDP," a ne uz partnera u Vladi, to jest uz HDZ.

"Takav potez diskvalificira suradnju", dodao je. Također je rekao da se HDZ ponašao prema Mostu korektno i ispunio svoje obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj postoje dvije vrste stranaka: one koje imaju brojno članstvo i kadrove i sposobne su upravljati zemljom u kakve se ubraja i HDZ, te one druge manje stranke koje imaju drukčiju logiku.

'Imaju rušilačke motive'

"To su stranke koje smo vidjeli kako postupaju na sceni u zadnjih desetak dana, a koje imaju jedan drugi motiv, odnosno prosvjednu, protestatorsku, antisustavnu logiku koja je rušilačka", smatra Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o izborima, Plenković je izjavio kako očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata za splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića -Opare i za župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana rekavši kako će oni, kao i ostali kandidati HDZ-a za načelnike općina i gradonačelnike na području Splitsko-dalmatinske županije imati njegovu potporu u prevladavanju poteškoća. Pri tomu je posebice spomenuo potrebu rješavanja poteškoća s odlagalištem otpada Karepovac u Splitu i bolju prometnu povezanost u tom gradu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo