Avionom na skup HDZ-a /

Premijer u sukobu interesa zbog leta Vladinim avionom? Povjerenstvo otvorilo predmet

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će postoji li osnova za pokretanjem postupka protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra Tomislava Ćorića

25.5.2017.
11:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo je na upit N1 otkrilo da je otvorilo predmet protiv Plenkovića i Ćorića. Sljedeća faza je prikupljanje potrebnih podataka i dokumentacije od nadležnih tijela, a nakon toga će Povjerenstvo na javnoj sjednici odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv dotičnih dužnosnika.

U vezi mogućeg sukoba interesa sporan je Plenkovićev let Vladinim avionom u Split na skup HDZ-a. Zbilo se to u predizbornoj kampanji za prvi krug lokalnih izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su se pravdali kako je poziv na dotični skup bio služben, upućen od povjerenice Vlade za Grad Split te splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita. "Zbog brojnih obaveza i zgusnutog rasporeda, predsjednik Vlade Plenković u Split je došao zrakoplovom što nije neuobičajeno kada je riječ o službenom posjetu, a što je razvidno iz upućenog poziva", bila je tada izjava iz Vlade, donosi N1.

Sporna je i konferencija za medije ministra rada i mirovinskog sustava Tomislava Ćorića, koja je održana u prostorijama HDZ-a iako je bila vezana uz rad Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo