PLENKOVIĆ U RAZGOVORU ZA UGLEDNI POLITICO: / 'Ovo su dva najvažnija strateška cilja Hrvatske, a prvi je ostvariv već 2020.'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Plenković je naglasio da i unutar Hrvatske želi ojačati europsku orijentaciju

14.2.2018.
11:11
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je, u razgovoru za europski online portal Politico od srijede, želju da Hrvatska uđe u uži krug među članicama Europske unije te da ubuduće igra veću ulogu u formiranju europske budućnosti.

PLENKOVIĆ SE DANAS SASTAJE S TUSKOM I JUNCKEROM: Premijer će danas izvijestiti o pripremama za predsjedanje Vijećem EU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hrvatska bi, kao najmlađa članica u klubu, htjela postići to da postane članica užeg kruga Europske unije“, rekao je Plenković u razgovoru za Politico. On je istodobno naglasio kako i unutar Hrvatske želi ojačati europsku orijentaciju. „Ja želim Hrvatsku danas pozicionirati kao zemlju koja u prvim godinama svog članstva profitira od kohezijske politike koja istodobno jača europsku orijentaciju unutar zemlje“, rekao je Plenković.

PLENKOVIĆ O NEDOLASKU NA VEČERU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA KOD PREDSJEDNICE: ‘Nema tu ništa toplo, hladno…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski premijer je istaknuo i dva najvažnija strateška cilja Hrvatske: ulazak u Schengensku zonu i u zonu eura. „Ulazak u Schengen je na dohvat ruke i ostvariv do našeg preuzimanja predsjedništva EU-om u prvoj polovici 2020. Drugi cilj, ulazak u zonu eura, nešto je udaljeniji i vjerujem da će on biti ostvaren u sljedećem izbornom razdoblju u Hrvatskoj između 2020. i 2024.“, rekao je Plenković.

Na pitanje namjerava li se kandidirati i za to izborno razdoblje, Plenković je odgovorio potvrdno. „To je jasno moja agenda“, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo