afera 'po babi i stričevima' / Plenković u potrazi za Horvatovim nasljednikom: Koalicijski partneri okrenuli su leđa vladi i odbili Čuraja

Nakon što Stjepan Čuraj nije prošao za Horvatova nasljednika, traži se novo ime

23.2.2022.
19:00
VOYO logo

Nakon što su jučerašnji premijerov prijedlog odbacili koalicijski partneri, nesuđeni ministar, HNS-ov Stjepan Čuraj, kaže da mu ova situacija nije ugodna.

Nije ugodno ni Vladi, koja očito tek traga za nasljednikom uhićenog Darka Horvata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa osobno djelomično i očekivano...osjećaji podijeljeni s jedne strane olakšanje jer ja to ne bi prihvatio bez rezultat s druge strane žal je što bi to značilo za građane", rekao je Stjepan Čuraj.

Koji zamjenu za Vladin vrući krumpir, još čekaju. Traži se novi član tima, igrač s klupe. Do tada vrte se razna imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uskok objavio detalje /

Podignuta optužnica protiv Josipe Rimac i još 26 osoba

Image
uskok objavio detalje /

Podignuta optužnica protiv Josipe Rimac i još 26 osoba

"Ova je Vlada imala vrhunski tjedan. S mojim imenom se spekuliralo za sve i svašta. Na premijeru je da traži najboljeg kandidata", rekao je Davor Filipović.

Koji bi ovog puta trebao dolaziti iz redova HDZ-a i biti prihvatljiv sadašnjim koalicijskim partnerima. Da se ne bi trebalo po Saboru tražiti one koji bi ih zamijenili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vas zvao itko iz HDZ-a zbog podrške vlade? "Službeno ne, neslužbeno bilo je kontakata,  ali to ne smatram ozbiljnim. Ako se u HDZ-u dogodilo da je prevladala domoljubna struja svakako smo otvoreni za razgovor, ako je ovo nastavak iste politike to nije nešto što nas zanima", rekao je Ivan Penava.

"Suverenisti nisu dali podršku Vladi to je smjer kojeg se mi držimo", kazala je Vesna Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Zekanović javno ne otkriva s kim bi, ali je mnogo jasniji s kim ne bi: "itekako imam čvrst stav ni s nazadnjacima iz Možemo, Mosta i SDP-a neću nikada surađivati".

Ljubav Zekanovića i Mosta demonstrirala se već koju sekundu kasnije kada je Nikola Grmoja tijekom press konferencije Zekanoviću dobacio da je "Zeko žetončina!", a Zekanović uzvratio: "evo ide Grmoja u Metković dijeliti lijek za konje".

I dok iz HDZ-a uvjeravaju većina je stabilna i da nema podjela u stranci, saborska oporba zaziva prijevremene izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je politički na koljenima. Čini se da su i HDZ-ovci konačno shvatili da je ministarska fotelja u HDZ-ovoj Vladi danas, vjerojatna karta za Remetinec sutra", rekla je Marija Selak Raspudić.

"Vlada je izgubila legitimitet, rekonstrukcija Vlade nije prihvatljiva", smatra Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu je premijer Plenković. I dok HDZ, partneri i oporba čekaju odluku o najvažnijoj karici u procesu obnove, čekaju i stanovnici Banovine. Jedni na toplom u saborskim klupama i foteljama, drugi u kontejnerskim naseljima.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo