vratio se u vladu na sastanak / Plenković u NSK o borbi protiv nasilja nad ženama: O koronavirusu i novim mjerama - ni riječi

Image
Foto: PIXSELL

Iako se premijer Andrej Plenković u NSK pojavio pred novinarima, nije se dotaknuo teme koronavirusa i novih, puno oštrijih mjera

25.11.2020.
13:18
PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković dat će izjavu nakon sastanka Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, no i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u sjeni je epidemije koronavirusa i onoga što u ovom trenutku, a to su najavljene nove mjere.

"Današnji sastanak iskoristili smo za neprihvatljivost nasilja nad ženama, osudili smo taj fenomen i rekapitulirali sve što smo napravili na tu temu, od pooštravanja zakonskih propisa do bolje koordinacije institucija", rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od danas imamo 24 sata na dan SOS liniju za žrtve nasilja gdje se pruža stručna pomoć", dodao je premijer.

Kazao je da su potpisana dva ugovora za sigurne kuće, a u procesu je još takvih ugovora čime će se zaokružiti postojanje sigurnih kuća u svim županijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetili smo da je manje prekršajnih prijava, a više kaznenih prijava za nasilje nad ženama od novog zakona. Postigli smo željeni efekt", kazao je premijer.

Iako se predsjednik Vlade pojavio pred novinarima, osim teme o borbi protiv nasilja nad ženama, nije se dotaknuo ni jedne druge teme, pa tako i one o novim, oštrijim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je dao izjavu o borbi protiv nasilja nad ženama, Plenković se vratio na sastanak užeg kabineta Vlade na kojem se upravo raspravlja o novima mjerama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo