PLENKOVIĆ U GADNOM PROBLEMU, PROCURILI NOVI KOMPROMITIRAJUĆI MAILOVI: / 'To moramo bolje osvijestiti kod Andreja'

Image
Foto: Pixsell

Da je Plenković cijelo vrijeme znao za akcije skupine Borg dokazuje mail u kojem Korunić navodi kako treba nekako utjecati na premijera

22.5.2018.
12:28
Pixsell
VOYO logo

Portal Index objavio je novu rundu mailova koje su razmjenjivali sad već bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić i skupina Borg koja je dogovarala lex Agrokor, a koja se nakon izglasavanja zakona dočepala masnih konzultantskih ugovora u Agrokoru. Novi mailovi dokazuju kako premijer Andrej Plenković nije govorio istinu kad je kazao da ne zna tko je pisao zakon, kao i onda kada je rekao da mu Borg grupa nije poznata.

'Bravo - svaka čast! Na kraju je to bilo ipak jedno lijepo iskustvo. Ja se nadam da će Rusi kupiti barem tri mjeseca vremena da nam prođe jedan IPO-čić (kad već nije HEP) u svibnju. A onda nakon toga, neka ljeto započme u bojama našeg zakona', napisao je Tonći Korunić iz InterCapitala u mailu koji su Borgovci primili na dan 31. ožujka, nakon što je lex Agrokor prošao na Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radili su na projektu privatizacije HEP-a

Iz prepiske je vidljivo kako je ista skupina radila na ideji da država vrati Inu u svoje vlasništvo, i to tako da provede privatizaciju HEP-a. O kupnji Ine prodajom dionica HEP-a govorili su potkraj 2016. Plenković i Dalić. Nakon ovih mailova, čini se da je Korunić računao na angažman u projektu privatizacije HEP-a.

Plenković je javnosti predstavio model otkupa za koji je tvrdio da je razradila Vlada, dok je Dalić dva tjedna kasnije dala detalje, rekavši kako će se na burzi ponuditi 25 posto minus jedna dionica HEP-a, čime bi se nad kompanijom zadržalo državno vlasništvo. Mailovi ipak sugeriraju kako su iza cijele priče stajali borgovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli je model propao zbog protivljenja Mosta, objavio je prošli tjedan Nacional. Ipak, neformalna skupina Borg i dalje se bavila detaljima tog projekta. Na čelu je također bio Ante Ramljak, a sudjelovao je i Branimir Bricelj iz Altera Corporate Financea, a, po svemu sudeći, i Korunić.

I Dalićka se u jednom od mailova osvrnula na propali projekt prodaje HEP-a. 'I ima opet taj slippage s projektom Ina-HEP gdje smo jasno naučili da sistem prihvaća ono sto mu se svida, a odbacuje ono što mu se ne svida ostavljajući nas da nađemo rješenje. A rješenja nema - da bi se Ina kupila, to se mora platiti. Tako i ovdje, da bi se Agrokor oporavio to se mora platiti i jasno povući ekonomski potezi koji se moraju povući. A ekonomiji se ovdje ipak baš ne vjeruje. I tako u krug. Nightmare!', napisala je tada bivša ministrica gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mail koji kompromitira Plenkovića

Da je Plenković cijelo vrijeme znao za akcije skupine Borg dokazuje mail u kojem Korunić navodi kako treba nekako utjecati na Plenkovića. 'To moramo bolje osvijestiti kod Andreja, vidim da je njemu ova prozivka issue, a ne bi trebala biti ako se stvari rasvijetle i predstave na pravi način', napisao je Korunić iz IncerCapitala u mailu od 27. veljače. Mjesec dana kasnije, Vlada je izglasala lex Agrokor.

Aferu Hotmail trenutačno istražuje USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Reakciju Interkapitala na ovaj tekst možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Demantij teksta 'Plenković u gadnom problemu, procurili novi kompromitirajući mailovi: 'To moramo bolje osvijestiti kod Andreja'

Image

Demantij teksta 'Plenković u gadnom problemu, procurili novi kompromitirajući mailovi: 'To moramo bolje osvijestiti kod Andreja'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo