premijer na interliberu / Plenković: 'Tko je bio u avionu, ide onaj tko odredi, a određujem ja'

Premijer je komentirao putovanje HDZ-ove delegacije državnim avionom u Finsku te dolazak mađarskog premijera u Hrvatsku

17.11.2018.
19:00
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je tijekom posjeta Interliberu, na koji je došao u pratnji ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, komentirao najavu dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana u Hrvatsku. "Želim da unaprijedimo odnose s Mađarskom, to je nama važna susjedna zemlja. Bez obzira na otvorena pitanja moramo tražiti kanale teme koje nas povezuju", kazao je premijer te dodao da je INA jedina tema koja je zakomplicirala odnose Hrvatske i Mađarske. 

Na pitanje o odlasku Milorada Pupovca u Vukovar, premijer je kazao kako je to Pupovčeva odluka te da je dobro da ide u Vukovar. Premijer se osvrnuo i na činjenicu da je HDZ-ova delegacija koristila državni zrakoplov za odlazak na Kongres Europske pučke stranke (EPP) u glavni grad Finske 7. i 8. studenog zbog čega je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvoga sukoba interesa. Nije postupak pokrenut, nešto je otvoreno, vidjet ćemo što će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pitati Vladu. Dok sam predsjednik Vlade, gdje god jesam, uvijek nastupam u toj funkciji. Tako sam bio pozvan u Finsku na bilateralni susret s finskim premijerom. 

Što se tiče kongresa EPP-a, tamo sam pozvan i sudjelovao kao i drugi premijeri iz stranaka EPP-a kao premijera. Tamo idem normalno, službenim zrakoplovom. Tko je bio u avionu, ide onaj tko odredi, a određujem ja", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo