PLENKOVIĆ IZGUBIO KOMPAS I ŠOKIRAO KOMENTAROM NOVINARKI RTL-a: /  'Ovo je neprimjereno i šokantno'

Image
Foto: Facebook

Umjesto da odgovori na pitanje, premijer Plenković rekao novinarki RTL-a Damiri Gregoret da je slatka

3.10.2018.
12:05
Facebook
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg sastanka u HDZ-u, premijer Andrej Plenković je na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregorete uz lagani osmijeh zavodnika odgovorio s visoka, na potpuno neprimjeren način, "Slatki ste, Damira...".

Sastanak HDZ-a bio je vezan uz najnoviju aferu Milijana Brkića, a nakon toga Plenković je izašao pred novinare. Nakon nekoliko pitanja o tome da je Plenkovićev zamjenik Vaso Brkić kriminalcima dojavljivao da se nalaze pod policijskim nadzorom, Gregoret je Plenkovića upitala je li mu to sve normalno, odnosno uobičajeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da mu Damirino pitanje, očigledno, nije bilo po volji, premijer joj je umjesto normalnog odgovora podcjenjivački rekao da je slatka, što upućuje na to da mu nije bilo nimalo ugodno odgovarati na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprimjeren i šokantan odgovor

Damira Gregoret je za Index rekla da je premijerov odgovor bio "neprimjeren i šokantan".

"Takav komentar, umjesto odgovora na pitanje koje nema, potpuno je neprimjeren i šokantan, a najviše govori o onome tko ga izgovara. U ovom slučaju radi se o premijeru koji si takvo što baš nikad ne bi smio dopustiti. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja", izjavila je Gregoret za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo