NAJAVA STEČAJA ULJANIKA? / Plenković slikovito o brodogradnji: 'Pacijent je na aparatima. Hoćemo li davati lijek koji nije najbolji'?

Premijer Andrej Plenković danas u Bjelovaru ponovno nije jasno rekao treba li Uljanik u restrukturiranje ili u stečaj

27.3.2019.
19:22
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas u Bjelovaru ponovno nije jasno rekao treba li Uljanik u restrukturiranje ili u stečaj. 

Iz Bjelovara se u RTL Danas javila Damira Gregoret koja je kazala da je premijer rekao da ćemo na temu Uljanika sve znati sutra. Nije bio jasan niti oko toga hoće li tražiti da se i treći puta odgodi odluka Trgovačkog suda o 3. maju, ali je rekao da će se čuti s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je danas primila predstavnike radnike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povlačenje crte

Slikovito je situaciju u 3. maju i Uljaniku usporedio s pacijentom. Na pitanje RTL-ove novinarke Damire Gregoret je li ga iznenadilo što je predsjednica rekla da se želi čuti s njim, premijer je rekao da misli da je dobro da se oni čuju. "Mi se čujemo i inače, a baš ne ide svaki put u medije kada se čujemo", kazao je Plenković. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoćemo li davati recept s kojim smo liječili pacijenta zadnjih 30 godina pa nam pacijent dođe u situaciju da je na aparatima, a mi kažemo: 'OK, dobro, ovaj lijek možda nije najbolji, ali možemo ga još koristiti'. Ili da se u jednom trenutku povuče crta i da se možda fokusiramo u našoj industrijskoj politici na one sektore koji su dugoročno takvi da mogu transformirati hrvatsko gospodarstvo", rekao je Plenković o brodogradnji te dodao da kada bude vrijeme će se čuti odluka o Uljaniku. 

Po ovoj njegovoj izjavi možemo vidjeti da je i Plenković bliži stečaju, zaključila je RTL-ova novinarka Damira Gregoret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo