PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU, NAZVAO GA - FEJSBUK JUNAKOM: / 'On je politički ponižen i tu izvire frustracija'

Image

Očekuje se izjava premijera Andreja Plenkovića o pozivu Zorana Milanovića da Plenković razmisli o svom opozivu i ako ima hrabrosti pokrene opoziv predsjednika

29.3.2021.
18:49
VOYO logo

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti oko 19:30, nakon što se predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo na Facebooku na javne komentare o njegovu opozivu i poručio premijeru Plenkoviću da razmisli treba li njega opozvati zbog stanja s covidom-19, obnovom nakon potresa, situacijom u pravosuđu i korupcijom u društvu.

Na početku ispričao je o čemu se pričalo na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Postavljeno je pitanje o opozivu Plenkovića i HDZ-a. "Teško da može doći do našeg opoziva. Bili su izbori za Hrvatski Sabor kada je HDZ uvjerljivo pobijedio. Mi ćemo tu odgovornost birača i svakodnevnim radom nastaviti i sljedeće tri godine i 4-5 mjeseci. Unatoč pozivima predsjednika, da je pitao, mogao je nazvati i pitati kuha li se neki opoziv. Nije realan opoziv, to nije bila tema. Čak i danas, moj odgovor je bio da ako se nastavi ovako kako se ponaša da se može o tome razgovarati. Dalek je put do toga. Vidljiva je velika egzalitiranost kod njega", rekao je Plenković te dodao da je Milanović doživio težak pravni poraz i da je politički ponižen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvao ga je "Facebook junakom". "Predsjednik je u cijelosti preuzeo ulogu lidera ljevice. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas. Nervoza je rezultirala egzaltacijom, možemo govoriti o verbalnoj agresiji, prije svega prema Pupovcu, on bi se njima trebao ispričati. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook junaka", tvrdi Plenković.

Smatra da bi se zbog verbalne agresije i uvreda trebao ispričati Miloradu Pupovcu. "Smatram da bi se trebao ispričati Pupovcu, javnosti, što nailazi na odobravanje klerikalne desnice Mosta", dodao je. "To ponašanje je nedostojno predsjednika republike", smatra Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: /

'Političko divljaštvo! Bila bi katastrofa da javnost to odobrava'; Upitali su ga za opoziv

Image
PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: /

'Političko divljaštvo! Bila bi katastrofa da javnost to odobrava'; Upitali su ga za opoziv

Što je Milanović rekao?

"Ajde Plenkoviću, budi jednom u životu hrabar, prestani muljati i počni raditi. Kreni u prikupljanje vjernih žetona, odriješi kesu, nazovi kumove i pokreni opoziv", napisao je.

„Treba li te opozvati zbog toga što sustavno i drsko sprječavaš promjene u hrvatskom pravosuđu i držiš ga čvrsto u raljama HDZ-a u koje ga tvoj mentor i savjetnik Sova gura zadnjih 30 godina?“, upitao je premijera te ustvrdio kako "u Hrvatskoj svi vide da se u pet godina njegove diktatorske vlasti korupcija uvukla u sve dijelove društva jer je pola njegovih ministara poslužilo kao primjer nekažnjene korupcije". "I danas ti neki od njih sjede za stranačkim stolom", zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo