SJEDNICA VLADE / Plenković se ponovno posebno zahvalio Martini Dalić: Fortenova grupa ide na put konačnog oporavka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na početku sjednice Vlade premijer Plenković komentirao je dogovor o refinanciranju roll-up kredita Fortenova grupe

5.9.2019.
10:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković komentirao je dogovor o refinanciranju roll-up kredita Fortenova grupe, bivšeg Agrokora. 

"Taj kredit je financijski spasio kompaniju, dobavljače, OPG-ove. S tom jučerašnjom odlukom Privremenog vjerovničkog vijeća koja, nažalost, nije donesena konsenzusom, premda je onaj dio graničnog duga koji uređen nagodbom, njegova isplata ne dolazi u pitanje, niti od Fortenove grupe. To jako dobro znaju dobavljači, i oni veliki i manji, sve će to biti isplaćeno u sljedećim godinama. Bilo bi dobro da je ta odluka donesena konsenzusom, no nije. Angažman Vlade i Sabora, koji je donio Zakon o izvanrednoj upravi, bio je vrlo odvažan i hrabar", rekao je Plenković te još jednom ponovio kakva je dramatična situacija bila u Agrokoru pred Uskrs 2017. godine i pohvalio se da Vlada od stručnjaka dobiva pozitivne ocjene za taj zakon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

"S ovom odlukom kompanija više neće nositi na svojim leđima visoke kamate koje su bile zadnjih nekoliko mjeseci. Te kamate su rasle. Sada će nositi kamate koje su još uvijek, za kompaniju koja izlazi iz krize i poteškoća u kojima je bila, drugačije nego bi bile da su sasvim solidni. Ali idu na put konačnog oporavka i kvalitetnog poslovanja i opstanka i radnih mjesta i kompanije. A sve to bez i jedne kune troška za porezne obveznike", kazao je Plenković te dodaje kako ta odluka na određeni način "zaokružuje priču" o Agrokoru i Fortenova grupi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se zahvalio bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić

"Još jednom se želim zahvaliti potpredsjednici Vlade i tadašnjoj ministrici gospodarstva Martini Dalić koja se zaista investirala u ovaj proces i koja je dala u toj fazi ključan doprinos, a naravno i ministru Horvatu koji je nastavio taj proces kao ministar gospodarstva", rekao je Plenković i dodao kako svi mogu biti zadovoljni ovakvim ishodom.  "Želim im uspjeh i brzi oporavak i da u budućnosti posluju na u cijelosti tržišnim osnovama i po tržišnim uvjetima", rekao je Plenković. 

Na otvorenom dijelu sjednice Vlade, među 21 točkom dnevnog reda, je prijedlog odluke o načinu podmirenja dugovanja  brodogradilišta "3. maj" s naslova dospjele, a nepodmirene naknade za koncesiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Vlada će razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma s Vladom Republike Slovenije o izgradnji cestovnog graničnog mosta preko potoka Kamenica kod stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Obrež - Božakovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo