PLENKOVIĆ SE OGLASIO O RADELJIĆU I SOA-i, STAO UZ KOLINDU: / 'Pitanje razrješenja savjetnika je kadrovsko pitanje'

Image
Foto: Pixsell

Kazao je kako mu predsjednica nije najavila kadrovske promjene te da je o odlascima dvojice savjetnika doznao iz medija

23.12.2018.
21:52
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za Jutarnji po prvi put je komentirao posljednju aferu koja trese Pantovčak i Središnju obavještajnu agenciju (SOA). Pri komentiranju razrješenja bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića, stao je na stranu predsjednice.

Na pitanje je li Radeljić bio smjetnja, Plenković je kratko odgovorio kako "predsjednica odlučuje o svojim savjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da SOA profesionalno obavlja svoj posao

Na pitanje radi li se o zloupotrebi tajnih službi koja odrađuje prljav posao za predsjenicu odgovara: "Iz mog iskustva u ovom mandatu SOA svoje poslove obavlja profesionalno i zakonito. Pitanje razrješenja savjetnika je kadrovsko pitanje u nadležnosti predsjednice".

Kazao je kako mu predsjednica nije najavila kadrovske promjene te da je o odlascima dvojice savjetnika doznao iz medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Hrga postala je jedna od savjetnica, za nju je kreirana nova pozicija kakve dosad nije bilo - savjetnica je za strateške politike te odnose s Vladom i Saborom.

Ne vidi problem

"Postoji li potreba da se jedan od savjetnika u predsjedničinom timu intenzivnije bavi odnosima s Vladom i Hrvatskim saborom, mislim da može biti korisno", rekao je Plenković te izjavio kako s predjednicom komunicira izravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo