OPET IH PROZVAO ZBOG UKRAJINE / Plenković se obrušio na oporbu: 'To je gruba manipulacija. Lažna optužba sa skrivenim cijevima'

Image
Foto: Davorin Visnjic/ PIXSELL

'Svi ti isti su u stanju izbjeći pomoć Ukrajini pa se nastoje sakriti iza ovakvih lažnih optužbi. Još jedan jeftin pokušaj plijenjenja pozornosti, a vidjeli smo jučer u anketi kako oni stoje, a kako Vlada, tj. HDZ', poručio je Plenković

26.1.2023.
12:56
Davorin Visnjic/ PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na početku sjednice Vlade. Osvrnuo se na proces obnove, kazavši da je u javnom savjetovanju izmjena zakona.

"Pripremamo novi Zakon o obnovi koji ima za cilj ubrzati i racionalizirati procedure i integracijom Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i Fonda za obnovu osigurati propulzivniji rad", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Zakonu o pomorskom dobru, premijer je rekao da se radi o grubom pokušaju manipulacije oporbenih stranaka.

"Bio je to pokušaj grube manipulacije dijela oporbenih stranaka koje su krenule s nekom lažnom optužbom sa skrivenim ciljevima. Zakon donosimo nakon 20 godina kako bi se bolje uredilo pomorsko dobro i sve povezano s njim, nema nikakvih ograđivanja plaža, reduciranja prava građana na korištenje pomorskog dobra kao općeg dobra. Svi ti isti su u stanju izbjeći pomoć Ukrajini pa se nastoje sakriti iza ovakvih lažnih optužbi. Još jedan jeftin pokušaj plijenjenja pozornosti, a vidjeli smo jučer u anketi kako oni stoje, a kako Vlada, tj. HDZ", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽESTOKO U SABORU /

Oporba napala vladajuće: 'Zakonom će se otežati pristup plažama!'; Sačić pred Butkovićem poderao zakonski prijedlog

Image
ŽESTOKO U SABORU /

Oporba napala vladajuće: 'Zakonom će se otežati pristup plažama!'; Sačić pred Butkovićem poderao zakonski prijedlog

Istaknuo je kako će Hrvatska donirati 50 generatora Ukrajini. Sutra ide u posjet Sinju gdje se otvara još jedan veteranski centar. Podsjetio je kako se sutra obilježava Međunarodni dan na žrtve holokausta.

"Prisjećamo se sustavnog ponižavanja i istrebljivanja Židova. Hrvatska će od 1. ožujka predsjedati Međunarodnim savezom, predstavit ćemo temu jačanja obrazovanja, istraživanja i jačanja kulture sjećanja na holokaust", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je Borjani Krišto i novom sastavu Vijeća ministara u BiH. "Uputili smo i čestitku i pozvali novu predsjedateljicu Vijeća ministara da posjeti Zagreb i naši uredi rade na tome da preciziramo točan datum", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo