PLENKOVIĆ SAD IMA KLIMAVIH 76 RUKU U SABORU, ŠTO ĆE BITI AKO SE NETKO RAZBOLI? / Vjerni 'sidekick' Jandroković je 'objasnio'

Image
Foto: Screenshot: N1

HDZ je u stanju pripravnosti i spreman je na sve, kaže Jandroković

5.9.2018.
11:58
Screenshot: N1
VOYO logo

Nakon što se lički šerif Darko Milinović malo precijenio pa jurišem na središnjicu HDZ-a motivirao vrh stranke da ga se ekspresno riješi, većina Andreja Plenkovića nikako nije stabilna. On pak tvrdi da je spreman na sve scenarije.

Ipak, neke su stvari čisto tehničko pitanje, kao što je to recimo glasovanje u Saboru. Na pitanje novinara kako će većina funkcionirati kad se netko razboli, Jandroković je spremno odgovorio: "Ako se netko razboli, nećemo glasovati", rekao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba nagađati o izborima"

"Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali je jasna poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega", rekao je Jandroković.

Ponavlja da je Vlada stabilna te da nastavlja s radom te novinarima predložio da isto pitaju i koalicijske partnere s kojima će se Vlada sastati danas u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio se da su najjači

"Mi smo skoro dvije godine na vlasti, prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali smo više od 80 zastupinka vladajuće većine, i to je bilo najnestabilnije razdoblje", objasnio je i nastavio: "Nakon toga imali smo 78 mjesta i radili smo normalno, pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, šest mjeseci bez ikakvih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 76 ili 77, mi imamo svoje zadane ciljeve politike koje provodimo."

HDZ je u stanju pripravnosti, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek smo u stanju pripravnosti, najveći smo po rezultatima na parlamentarnim izborima, na izborima za lokalna tijela vlasti, financijski smo konsolidirani, napravili smo novu organizaciju središnjice, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama, dakle naša transformacija iz regularnog u izborno stanje traje jedan dan", ustvrdio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo