čestitke novom premijeru / Plenković preuzeo dužnost premijera od Oreškovića, bivši premijer: 'Gdje god bio u životu, nastavit ću promovirati Hrvatsku'

Bivši premijer Tihomir Orešković čestitao je novom premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi na izboru i poželio im uspješan mandat

19.10.2016.
22:24
VOYO logo

Novi hrvatski premijer Andrej Plenković preuzeo je u srijedu navečer u Banskim dvorima dužnost od dosadašnjeg premijera TihomiraOreškovića, nakon što je Sabor dao povjerenje njegovoj Vladi.

Bivši premijer Tihomir Orešković čestitao je novom premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi na izboru i poželio im uspješan mandat. Rekao je da mu predaje izvješće o radu Vlade od 1800 stranica, da ostavlja pozitivne rezultate, rast BDP-a, smanjeni dug i porast zaposlenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima sjajnu budućnost i do nas je da iskoristimo tu priliku, rekao je Orešković i dodao kako je i prije promovirao Hrvatsku, što će činiti i ubuduće.

"Čestitam Vam na izboru, Vama i Vašoj vladi želim uspješan mandat. Ostavljam vam izvješće o radu Vlade na 1800 stranica - pozitivne rezultate rasta BDP-a, smanjeni dug i veći broj zaposlenih. Mislim da su ovo pozitivni temelji za novu Vladu. U svom mandatu imao sam priliku potvrditi što sam znao, RH ima sjajnu budućnosti pred sobom i do nas je iskoristiti ovu priliku. Isto tako, mogu reći da sam imao priliku i prije nego što sam bio premijer, promovirao sam Hrvatsku, to ću nastaviti gdje god bio u životu, bila mi je čast i privilegija voditi Vladu, novom premijeru želim puno uspjeha na novoj časnoj dužnosti", poručio je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković je zahvalio Oreškloviću na predanom angažmanu i gesti koju je, kao čovjek koji predstavlja Hrvate izvan domovine napravio prihvaćanjem dužnosti premijera. To je bio hvale vrijedan i hrabar potez, rekao je Plenković. 

Drago mi je da sam dobio povjerenje čak 91 zastupnika u Hrvatskom saboru, nakon što smo u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina dobili stabilnu većinu. Sada imamo zadaću raditi na dobrobiti zemlje, kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će proučiti Izvješće o radu Vlade i o preuzetim i nepodmirenim obvezama u mandatu predsjednika Tihomira Oreškovića i od idućeg tjedna početi rad na ostvarivanju ciljeva programa njegove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo