obljetnica vro maslenica / Plenković povukao paralelu s Ukrajinom i 90-ima: 'Ne možemo ni zamisliti podršku koju imaju'

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Sada, navodi, Hrvatska izdvaja najviše sredstava do sad za obranu, za modernizaciju vojske, a sve to doprinos je i tranziciji hrvatskoga naoružanja na zapadno naoružanje, najmodernije, koje nam, kako navodi premijer, jamči sposobnosti kopnene vojske, ratnog zrakoplovstva i mornarice.

21.1.2023.
16:26
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na Svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja 30. obljetnice VRO Maslenica u Zadru.

Rekao je kako su devedesete godine bile neponovljive, jedinstvene i nezaboravne godine. "One su te koje su odredile smjer razvoja Hrvatske i hrvatskoga društva", rekao je potom pa dodao da su Hrvatska vojska, policija i branitelji temelj Hrvatske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo zbog toga, Vlada RH, ne samo u godinama koje su iza nas, već i onim koje su pred nama, davat će pravu, istinsku i odgovarajuću pozornost svim bitnim datumima iz Domovinskog rata, vodit će računa o braniteljima i njihovim obiteljima, čuvajući njihova prava, jačajući ih i čineći život njihovih obitelji dostojanstvenim", kaže.

Govorio je dalje o nestabilnim vremenima zbog rata u Europi kojeg je nazvao najvećim sukobom nakon II. Svjetskog rata, a shodno tome, govori, u promjenjivim okolnostima kada je Rusija izvršila brutalnu agresiju na Ukrajinu, Hrvatska izdvaja najviše sredstava do sad za obranu, za modernizaciju vojske, a sve to doprinos je i tranziciji hrvatskoga naoružanja na zapadno naoružanje, najmodernije, koje nam, kako navodi premijer, jamči sposobnosti kopnene vojske, ratnog zrakoplovstva i mornarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIPREMALA SE DUGO I POMNO /

Prošlo je 30 godina od Maslenice, akcije koja je ponovo spojila sjever i jug zemlje

Image
PRIPREMALA SE DUGO I POMNO /

Prošlo je 30 godina od Maslenice, akcije koja je ponovo spojila sjever i jug zemlje

Naposljetku je opet usporedio invaziju na Ukrajinu s hrvatskom situacijom 90-ih.

"Tad je Hrvatska bila žrtva i branila se od Miloševićevog režima, a nije imala ovakvu solidarnost i potporu kakvu danas ima Ukrajina. I tim više je obrana Hrvatske, Domovinski rat, oslobađanje teritorija, nevjerojatan podvig koji se ne može usporediti s ovakvom podrškom koju ima Ukrajina. Mislim da je to važno. Promislimo kako bi to bilo danas: ne iskazati solidarnost s Ukrajinom, kao što smo tada mislili o svima onima koji su zaključili da nam pomoć ne treba i koji nas nisu htjeli priznati", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo