PLENKOVIĆ POTVRDIO NA SJEDNICI VLADE: / 'Gradit će se Pelješki most! EU osigurao 357 milijuna eura bespovratnih sredstava'

Image
Foto: PIXSELL

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković otkrio je da je Europska komisija završila proceduru kojom je odobreno financiranje izgradnje Pelješkog mosta.

1.6.2017.
10:38
PIXSELL
VOYO logo

"Možemo biti zadovoljni kada je riječ o porastu zaposlenosti, investicijama, a u prilog u tome ide i vijest koju smo dobili od ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac da će Europska komisija idućeg tjedna, točnije 7. lipnja, dovršiti interne procedure za financiranje dosad najvećeg projekta, koji uključuje izgradnju Pelješkog mosta, pristupnih cesta, Stonske obilaznice... Za taj je projekt osigurano od Europske komisije ukupno 357 milijuna eura bespovratnih sredstava, a projekt bi se trebao u tri faze realizirati između 2017. i 2021. godine", rekao je premijer na sjednici Vlade.

Plenković je dodao da je riječ o strateškom projektu ne samo za Dubrovačko-neretvansku županiju nego i za cijelu Hrvatsku te da su sredstva osigurana i sa strane EU-a i sa strane državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je rekao i kako se nastavljalju svi procesi nužni za restrukturiranje Agrokora te podsjetio na sastanke koji su održani ovaj tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo