O AKTUALNIM PITANJIMA /

Plenković poručio: 'Očekujem da se Slovenija suzdrži od jednostranih poteza, mi takve poteze nećemo poduzimati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na dnevnom je redu i Prijedlog zaključka o prihvaćanju inicijative Ministarstva zdravstva o pokretanju aktivnosti u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolest

21.12.2017.
10:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas se održava sjednica Vlade Republike Hrvatske, a na dnevnom redu je, uz ostalo, Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora  o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji sa članicama EU-a.

Također na dnevnom je redu i Prijedlog zaključka o prihvaćanju inicijative Ministarstva zdravstva o pokretanju aktivnosti u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković i njegovi ministri spomenuti zaključak donose nakon što ga je najavilo Ministarstvo zdravstva prošlog petka poslije upozorenja udruge Kolibrići i Koalicije udruga u zdravstvu da nisu ispunjeni njihovi zahtjevi ni obećanja.

Također premijer je osvrnuo na posjet Mire Cerara te ga ocijenio nainteresantnijim političkim pitanjem ovoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazito je dobro što je Cerar došao u Zagreb. Slovenija je nama prijateljska zemlja. Potrebno je rijeđiti pitanje granice, bilateralno, posredovanjem...", kazao je premijer, dodavši da otvoreno pitanje sa Slovenijom žele riješiti u europskom duhu, da obje strane budu zadovoljne.

"Očekujem da se Slovenija suzdrži od jednostranih poteza, mi takve poteze nećemo poduzimati, no znat ćemo i znamo poštovati sve što je naše. Pokazali smo i fleksibilnost i otvorenost i vjerujem da ćemo naći rješenje za pitanje granice, te da i unaprijedimo naše odnose po pitanju gospodarstva", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo