PLENKOVIĆ ĆE MANDAT ZA NOVU VLADU ZATRAŽITI SA 76 MANDATA: / Kaže da je suradnja sa Škorom i Mostom moguća, ali ima uvjete

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

O ambiciji predstavnika manjina da u Vladi imaju svog čovjeka, dodaje, još nisu razgovarali. Mandat za sastavljanje Vlade od predsjednika Republike zatražit će sa 76 potpisa

9.7.2020.
9:09
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je u razgovoru za Večernji list da u Vladi ostaje većina ministara te da je suradnja sa Škorom i Mostom moguća, ali bez ucjena i ovakve retorike.

Image
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell

"Dopustite nam još nekoliko dana da u internim konzultacijama dovršimo novu arhitekturu Vlade Republike Hrvatske. Bit će manji broj resora, dakle bit će manje ministara u Vladi. Provest ćemo određena spajanja vodeći računa o funkcionalnosti i bliskosti nadležnosti pojedinih resora", kaže Plenković, mandatar za sastavljanje nove Vlade, u intervjuu za Večernji list od četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da to čine temeljem vlastita iskustva te da nije riječ o kopiranju nekog prijašnjeg modela ili modela neke druge zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražit će mandat sa 76 potpisa

"Gledamo što je primjereno ovom trenutku kako bismo formirali Vladu koja će biti kompaktna i možda lakše upravljiva. Dosad nas je bilo 20, plus ja kao predsjednik, to je puno ljudi za koordinaciju te ćemo taj broj smanjiti. Nije riječ o 10 ili 12 resora, bit će ih između 12 i 20, ali će Vlada biti funkcionalnija i učinkovitija", kaže Plenković.

Image
HRVATSKA IMA NOVU PARLAMENTARNU VEĆINU: /

Glasnogovornik Vlade objavio: 'Oni daju jasnu potporu Andreju Plenkoviću'

Image
HRVATSKA IMA NOVU PARLAMENTARNU VEĆINU: /

Glasnogovornik Vlade objavio: 'Oni daju jasnu potporu Andreju Plenkoviću'

O ambiciji predstavnika manjina da u Vladi imaju svog čovjeka, dodaje, još nisu razgovarali. Mandat za sastavljanje Vlade od predsjednika Republike zatražit će sa 76 potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče ostalih partnera, HDZ-ova je politika razgovarati sa svjetonazorski bliskim strankama ili s onima s kojima se može programski dogovoriti", kaže Plenković.

"Cilj mi je, kao predsjedniku HDZ-a i Vlade, smanjiti podjele i tenzije u hrvatskom društvu, nisam apriori isključiv. Mogu razgovarati sa svim akterima i moja je dužnost da razgovaram. Bilo bi dobro da i drugi malo prošire marginu za razgovor pa i komunikacijske tehnologije. Ako se tenzije smire i ako se odustane od koncepcije koja nije normalna, tada možemo razgovarati", poručio je Plenković, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo