PLENKOVIĆ OŠTAR PREMA HDZ-OVCIMA: /

'Vrata su otvorena svakome tko na izborima misli podržavati nekoga izvan stranke'

Image
11.4.2017.
15:40
VOYO logo

"Ono što je važno za njega (Hasanbegovića) i sve članove stranke je da očekujem punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan agnažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. Onaj tko misli podržavati nekoga tko je izvan HDZ-a vrata su mu otvorena", rekao je Plenković novinarima u Osijeku upitan kako komentira medijske napise o sukobu na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a vezane uz izbore za zagrebačkog gradonačelnika između njega, kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Drage Prgometa i člana Predsjedništva Zlatka Hasanbegovića.

Problemi na granici

Upitan je li sve riješeno vezano uz probleme primjene strožih kontrola na graničnim prijelazima Hrvatske i Slovenije u skladu s izmjenama schengenskog zakonika, Plenković je poručio da je za Hrvatsku, kao turističku zemlju, neodrživ ovakav novi pistup sustavnih kontrola koji podrazumijeva dva puta skeniranje svakog dokumenta i isprave svakog tko izlazi iz Slovenije i ulazi u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo smo precizno to artikulirali Europskoj komisiji i našim partnerima. Uručena je notifikacija da se, temeljem odredbe same Uredbe, koja predviđa da ako dođe do većih teškoća u smislu prohodnosti prometa i čekanja prijeđe s onoga što se naziva "sustavne kontrole" na "ciljane kontrole", što podrazumijeva izvlačenje nekih vozila na koje policajci već imaju indikacije da trebaju temeljitu kontrolu", rekao je.

Razgovarao s Cerarom

Smatra da bi se na taj način vratilo i na režim prije stupanja na snagu primjene strožih kontrola. Poručio je i da se Hrvatska sprema za Schengen i razumije prijetnje terorizma, ali kao turistička zemlja naći će rješenja da se promet normalizira. Naveo je i da su na tom tragu bili i njegovi razgovori sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom. "Osobito nam je to važno prije uskrsnih blagdana, a da ne govorimo o predstojećoj turističkoj sezoni", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade u Osijeku je predsjedao prvoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je predstavljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, aktivnosti resornih ministarstava i institucija na području pet slavonskih županija te Strateški razvojni projekti za te županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo