konferencija premijera /

Plenković opet o riječkom kafiću: 'To je bilo širokopojasno diskriminiranje velikog broja ljudi. Potiče agresiju'

Premijer Andrej Plenković je govorio o brojnim aktualnim temama

26.2.2021.
13:00
VOYO logo

''Zahvaljujući tome da je ta činjenica kroz prenošenje u medijima postala vijest, ona kao takva zaslužuje reakciju, reakciju osude. I ona je došla od nas.'', rekao je Plenković.

''Možda od nas jer se više odnosni na nas nego na druge, ali ne na čin da smo se osjetili osobno pogođeni, pa da smo mi  možda ucviljeni. Bilo je to širokopojasno diskriminiranje ogromnog broja ljudi, i članova i simpatizera i birača. To je poanta", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To stvara nesnošljivost, potiče agresiju. U pandemiji smo, u teškoj gospodarskoj situaciji, razumijem ljude, ali nije rješenje raditi na podjelama, animozitetu, diskriminaciji i govoru mržnje", smatra predsjednik Vlade.

Kazao je kako ove teme za nikoga nisu dobre i da je kratak put od natpisa do fizičke agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'' Mi smo imali napad tu prije samo pet mjeseci koji je mogao završiti ubojstvom hrvatskog policajca, samo srećom nije. To je sve povezano. Relativizatori ove teme su inače najglasniji, internacionaliziraju te situacije, sad ništa. E to ne može", izjavio je Plenković.

Na novinarsko pitanje Plenković je prokomentirao izjavu Angele Merkel da su zelene propusnice dogovorene.

''Nije bilo dogovora o tome da se na političkoj razini kazalo 'da' od tog i tog dana imamo certifikate koji funkcioniraju. Bilo je puno državnika koji su kazali da još nemamo dovoljno podataka. Izjave su jedno, zaključci su drugo'', rekao je premijer. 

Rekao je kako je vlada pitala Rusiju o detaljima njihovog cjepiva i moraju se uvjeriti jesu li cjepiva sigurna. Ako cjepiva prođu proceduru i dobiju odobrenje od HALMED-a i EMA-e, nema razloga da se ne koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije cjepivo nešto što se nabavlja na burzi'', komentirao je premijer.

Prokomentirao je i Milanovićeve izjave oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam siguran da je njegov predstojnik ureda koji je bio ministar pravosuđa upoznat s postupkom nakon izmjene zakona. To nije otkriveno jučer. Ja sam uvjeren da su to znali ranije. Provjerio sam, Malenica se sastao s Miljenićem. Malenica mi je rekao da na tom sastanku nije otvorena nijedna od tih tema o kojima slušamo ovih dana. Čuo sam čak i 'neki nepoznati Greco'. A vlada u kojoj je premijer bio Milanović je dobivala preporuke od tog istog Greca i ispunjavala ih", rekao je Plenković.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo