POHOD NA MARKOV TRG / Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidio sam snimke napada, nije se slučajno dogodio ispred Vlade'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće, a ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge

16.10.2020.
14:40
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Napad na Markovu trgu u ponedjeljak obilježio je ovaj tjedan, a vjerojatno i mjesec i godinu. Reakcije ne prestaju pa tako ni ''minimiziranje i relativiziranje'', koje je, kako je iz Bruxellesa danas poručio premijer Andrej Plenković, ''zabrinjavajuće, a ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge''.

Image
POTPREDSJEDNIK VLADE /

Medved u RTL-u Danas objasnio zašto sumnjaju da je Plenković bio meta napada na Vladu!

Image
POTPREDSJEDNIK VLADE /

Medved u RTL-u Danas objasnio zašto sumnjaju da je Plenković bio meta napada na Vladu!

Odgovarajući na novinarska pitanja u Bruxellesu gdje se na dvodnevnom summitu sastao s liderima EU, Plenković se osvrnuo i na izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića te predsjednika SDP-a Peđe Grbina da se napad mogao dogoditi bilo gdje.

''Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti tko. Nego je baš s namjerom bilo. Došao je baš pred zgradu Vladu. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se događa'', poručio je premijer, čije riječi prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da je netko iz SDP-a premijer i ovo se dogodilo, ja bih ga podržao i tražio od institucija da se ispitaju motivi i razlozi'', kazao je Plenković, a na pitanje na koga se on trenutno može osloniti ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.

''Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge'', upozorio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo