poruka iz bruxellesa /

Plenković oštro odgovorio na kritike Zorana Milanovića: 'Bilo bi bolje da šuti...'

Image
Foto: AP Images

Milanović je Plenkovića optužio da brine o stranačkim, ne o nacionalnim interesima

2.7.2019.
12:02
AP Images
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Bruxellesu komentirao istup predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koji ga optužuje da brine o stranačkim, ne o nacionalnim interesima.

"Netko tko je uspio par dana prije nego smo postali članica EU uništiti imidž Hrvatske u najvažnijoj članici Europske unije, bilo bi bolje da šuti nego da komentira nešto o čemu uopće ne zna", poručio je Plenković sa summita na kojem se bira novo vodstvo EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Milanović je u opsežnoj poruci rekao da se još uvijek nada da Plenković može postati predsjednik Europske komisije.

"Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je. I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo