PREMIJER U DUBROVNIKU / Plenković obišao radove u Lazaretima, sastao se s Frankovićem i Dobroslavićem

Image
Foto: dubrovackidnevnik.hr

U obilasku kompleksa Lazareti, Plenković se susreo s ravnateljem FA Linđo, Vlahom Kljunkom, koji ga je upoznao s Linđovim blagom

31.8.2018.
12:36
dubrovackidnevnik.hr
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Dubrovniku obišao radove na projektu 'Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika' te se sastao sa čelnicima Županij i Grada, piše Dubrovački dnevnik.

U obilasku kompleksa Lazareti, Plenković se susreo s ravnateljem FA Linđo, Vlahom Kljunkom, koji ga je upoznao s Linđovim blagom. Nakon toga, premijer je održao sastanak s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem te je prisustvovao potpisivanju Ugovora "Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.", a susrest će se sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika" projekt je obnove i opremanja kulturne baštine, koji bi trebao povećati atraktivnost i prepoznatljivost tog povijesnog kompleksa. Grad Dubrovnik 2017. godine potpisao je sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU ugovor vrijedan 33,8 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna europskih sredstava.Ugovor o izvođenju radova na obnovi tri lađe, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, potpisali su krajem travnja 2018. Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje, Građevinar Quelin i Con-Teh, nakon provedenog postupka javne nabave. Vrijednost ugovora iznosi 20,6 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt se provodi zajedno s nositeljem projekta Gradom Dubrovnikom i deset partnera - Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo