NASTAVAK SVAĐE S PREDSJEDNIKOM / Plenković o propasti izbora šefa Vrhovnog suda: 'Da je došao najbolji pravnik na svijetu, ne bi prošao van zakonske procedure'

Izjave predsjednika Milanovića su besramne, krive i loše, rekao je Plenković

28.6.2021.
13:37
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualna politička pitanja nakon što je prisustvovao otvorenju Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. 

Komentirao je i prošlotjedno odbacivanje Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda u Saboru te je ponovio kako postoje Ustav, zakon i procedura, a nastavio je i svoju svađu s predsjednikom Zoranom Milanovićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje razumni i nerazumni ljudi i oni koji rade po zakonu i oni koji ne rade po zakonu. Oni koji ne rade po zakonu izlaze iz cipela neutralnoga, slobodno možemo reći, predsjednika države koji kontinuirano radi stvari koje još nisu doživljene u hrvatskom političkom sustavu", rekao je Plenković i ponovio da se predsjednik, koji nije član niti jedne stranke, se obračunava s HDZ-om koja je vladajuća stranka.

Milanovićeve izjave su 'besramne, krive i loše'

"To što on radi i izgovara nije normalno. Njegove izjave su besramne, krive i loše. Kao što on nije nikakav reformator pravosuđa tako on ne bi smio podcjenjivati ljude koji će se, siguran sam, u trećem javnom pozivu javiti. Imamo mi puno pametnih pravnika, bilo da su suci ili da su u drugoj profesiji koji mogu obavljati tu zadaću.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI BLIZU 50 POSTO /

Plenković razočaran usporavanjem cijepljenja: 'Za kampanju ne bih uložio ni lipe. To je zdrav razum, nema se što tumačiti'

Image
NI BLIZU 50 POSTO /

Plenković razočaran usporavanjem cijepljenja: 'Za kampanju ne bih uložio ni lipe. To je zdrav razum, nema se što tumačiti'

Tvrdi da je Milanović kao predsjednik kršio zakon, nije poštovao Ustavni sud i nametao je kandidatkinju van zakonske procedure.

"Ne može to drugačije završiti. Da je došao najbolji pravnik na svijetu, ne govorim o Đurđević, da je ne znam tko bio kandidat ne bi bio izabran", kazao je Plenković te dodao kako se bez parlamentarne većine neće izabrati niti jedan kandidat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam odakle tlapnje da će to trajat do kraja mandata"

"Predsjednik samo predlaže, a predsjednika Vrhovnog suda bira Sabor, odnosno bira ga ona većina koja postoji. A to je naša većina. Ne znam odakle tlapnje da će to trajati do kraja mandata", kazao je Plenković i dodao da nema ustavne krize zbog toga što nije izabran predsjednik ili predsjednica Vrhovnoga suda. 

"On ide okolo i govori besmislice. Ako se tako misli ponašati u mandatu, bit će mu sjajan mandat", kazao je Plenković.  Dodao je da je to "toksično zagađivanje hrvatskog medijskog i političkog prostora". "U tome ne kanim sudjelovati", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo