izjava premijera /

Plenković o Milanovićevoj izjavi da će HDZ pokrasti referendumske potpise: 'Što je on vidoviti Milan?'

Svečanosti su nazočili i predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković

20.12.2021.
18:15
VOYO logo

Svečana proslava 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), krovne organizacije hrvatskog vatrogastva koja je tijekom godina mijenjala ustrojstvo, nazive i čelništvo, ali ne i glavni cilj – briga za vatrogastvo i sigurnost građana. Tom prigodom su dodijeljena i najviša vatrogasna priznanja, a prikazan je i dokumentarac „Zovi 193“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečanosti, premijer je dao izjavu za medije. 

''On je toliko toga izgovorio, ja to danas nisam gledao jer imamo važnija posla. To štetočinstvo koje radi Milanović, poprimilo je već međunarodne razmjere.
Da je nešto sigurnosno i dramatično, ja bi sigurno kao predsjednik Vlade o tome dobio neku obavijest'', kazao je premijer komentirajući izjave koje je ranije dao predsjednik države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Predsjednik Milanović /

Ne otkriva zašto nije išao u BiH, ali vrijeđa: 'Ići ću, nikakvi bukači, moralni kamatari me neće spriječiti. Neka se nose'

Image
Predsjednik Milanović /

Ne otkriva zašto nije išao u BiH, ali vrijeđa: 'Ići ću, nikakvi bukači, moralni kamatari me neće spriječiti. Neka se nose'

''Što se tiče interesa Hrvata u BiH, indikativno je da je čovjek 2010. koje je dolazio aktivno i agilno lobirati za Komšića protiv HDZ-ovih kandidata, najednom je sad veliki zaštitnik Hrvata u Bosni na način koji im može pričiniti štetu'', kazao je premijer. 

Smatra kako se prava Hrvata ne mogu štiti antagoniziranjem drugih aktera.

''Svađajući se sa svima, nećemo nikuda doći'', smatra Plenković. 

Upitao se kakve su to kvalifikacije kada je odgovarao na Milanovićeve prozivke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja radim dobro, on radi loše. Stvari su vrlo jednostavne'', izjavio je Plenković.

''Došao je na proslavu HNB-a, izgovorio je bljezgarije, ne znaš je li za euro ili nije. Kakve su to poruke? Ako si za, reci da si za. Ako si protiv, reci da si protiv ako si frajer, a ne da palamudi. Izgubili smo vrijeme slušajući ga'', kazao je osvrnuvši se na Milanovićev govor povodom proslave 30 godina Hrvatske narodne banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je vrijeme da 2023. uđemo u euro područje, jer je to dobro za naše građane i gospodarstvo. 

''Iznio je dvije tvrdnje. Most je skupio potpise i HDZ će to pokrasti. Kako on to zna? Što bi ja sad trebao reći? Što je on, nekakav vidovnjak? Vidoviti Milan? Što je on?'', upitao se premijer. 

Pozvao je Most da pokaže potpise koje je skupio i da se ti potpisi provjere na najtransparentniji način.

''Nek se broje jedan po jedan na trgu sv. Marka. Što se mene tiče, mogu odmah'', rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentirao Raspudićev komentar kako je sumljivo da rasprava o ustavnosti covid potvrda ide baš sad, kazao je kako su Raspudić i Milanović blizanci.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo