rasprava o opozivu ministra / Plenković o Ćoriću: On je dobar čovjek i ima moju podršku. Oporbi poručio: Vaši argumenti su smiješni

Image
Foto: pixsell

Zastupnici raspravljaju o povjerenju Ćoriću

25.11.2020.
15:40
pixsell
VOYO logo

Oko 14.40 sati počela je rasprava o oporbenoj inicijativi o opozivu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Oporba je pokrenula inicijativu zbog tri razloga - odluke vezane uz projekt izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog paka Krka te moguću povredu načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon replika, u Saboru se obratio premijer Andrej Plenković poručivši: "Ćorić je dobar čovjek". On ima moju podršku i podršku mojih kolega u Vladi.

"Vaši argumenti za Janaf su smiješni... Odbijamo sve vaše zahtjeve", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se prvo na ratifikaciju Istanbulske konvencije, koju SDP nije proveo.

"Da stvari budu još bolje, danas je među ovih 40 potpisa i Vidović Krišto. Vi ste sada ovime potvrdili da je na snazi koalicija SDP-a i Domovinskog pokreta te Mosta. To je sve jedno u očima mene koji gledam tko je sve to potpisao. Svi ovakvi potezi pridonijet će da budete još 12 godina u oporbi, jer ćemo mi sve ovakve pokušaje lagano otkloniti. Evo, na dvije i pol stranice niste bili u stanju ni ispravno napisati ime tvrtke", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ministar Tomislav Ćorić uzvratio je na optužbe pa rekao da nije učinjeno ništa što nije u interesu RH.

"Glumatate dijalog, a odbili ste poziv, tražili ste valjda pisani dokaz ne biste li prihvatili poziv... A sada vapite za dijalogom.Također je poručio da je oporba potpisivanjem inicijative za opozivom Ćorića potvrdila da postoji koalicija između SDP-a, Domovinskog pokreta, Mosta i Suverenista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj je poručio Plenkoviću kako "ovo nije njegov privatni debtani klub", dok je Karolina Vidović Krišto poručila da je Plenković omalovažava kao zastupnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo