premijer (ni)je u problemima /

Plenković ne strahuje od Bandićeve osvete, oponentima poručio: 'Svi koji su tri godine šutjeli sad se javljaju'

Suradnja HDZ-a i Milana Bandića na nacionalnom nivou se ne mijenja

12.2.2020.
11:15
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković rekao je da ne strahuje od odmazde Milana Bandića na  lokalnoj ili nacionalnoj razini, nakon što su gradski HDZ-ovci u utorak odbili Bandićev Genralni urbanistički plan (GUP).

"Pozicija gradskoga HDZ-a bila je već dulje vrijeme takva da su željeli pridonijeti GUP-u s više amandmana, to se nije dogodilo i u tom kontekstu nije izglasan GUP", rekao je Plenković uoči "Prstenovog poslovnog foruma Zagreb 2020" koji organizira Udruga Hrvata BiH Prsten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da se suradnja Bandića i HDZ-a na nacionalnoj razini ne mijenja. 

Na pitanje bi li i danas ponovio suradnju s Bandićem, Plenković nije htio odgovoriti. "Sve što je bilo bitno u Saboru, zastupnici koji su uz Bandića su i podržali. I mi to cijenimo. Bez većine nema vlasti", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li HDZ-u uopće trebala potpora Bandića na državnoj razini, s obzirom na njegove optužnice, Plenković je detaljno pojasnio okolnosti u kojima je formirana koalicija s HNS-om, nakon propasti suradnje s Mostom.

Podsjetio je na zbivanja iz 2016. i pad tadašnje HDZ-ove Vlade. "Umjesto teze mojih brojnih oponenata, i lijevih i desnih, od svih ljudi baš se ja vraćam iz Europskog parlamenta i pobjeđujem na izborima. Kada je malo tko to očekivao", rekao je Plenković.

Objasnio je i zašto su koalirali s HNS-om. "S njima smo se našli da održimo političku stabilnost Hrvatske. S HNS-om imamo dogovor po par pitanja i ta suradnja funkcionira dobro", rekao je Plenković, dodajući da se sada javljaju oni što su o svemu šutjeli protekle tri i pol godine.

Plenković se dotaknuo i suradnje s nacionalnim manjinama, čiji su mu lideri pomogli da održi političku stabilnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim čuti od svojih oponenata imaju li problem surađivati s nacionalnim manjinama. Ako imaju, onda oni nemaju nikakve veze s politikom predsjednika Franje Tuđmana. Suradnja s manjinama je prirodna i dobra", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo