rezultati izbora bole HDZ / Plenković napao Milijana Brkića: 'Nisam ga vidio u izbornoj kampanji, nije bio na terenu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Plenković nije zadovoljan rezultatima izbora, ali i dalje brani stajalište da nisu napravili greške u koracima

28.5.2019.
10:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković napao je Milijana Brkića zbog izjave na sjednici Predsjedništva stranke u ponedjeljak kada je, među ostalim, u raspravi o izbornim rezultatima HDZ-a poručio da narod nije glup, da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi. 

"Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, falilo nam je 1400 glasova za peti mandat. Bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Ona je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat za mene osobno nije zadovoljavajući, međutim, ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio", rekao je Plenković u utorak nakon otvorenja 64. sastanka Komisije za Europu UNWTO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar na medijske napise o izjavama Milijana Brkića, Plenković je rekao da ga nije vidio u ovoj kampanji. "Ja ga nisam vidio u ovoj kampanji. Nije pridonio ništa što se toga tiče", rekao je Plenković. 

Dodao je i da se ne sjeća jučerašnje Brkićeve izjave da "narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo