PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA KOALICIJE / 'Idući četvrtak i petak nastava će biti online'; potvrdio je i da je HDZ uplatio 14,3 milijuna u proračun

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Nakon sastanka sa Stožerom danas smo poduzeli aktivnosti i ministar Fuchs je dogovorio da idući tjedan u četvrtak i petak nastava bude online za sve učenike', rekao je Plenković

26.10.2021.
13:54
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U Banskim dvorima danas se održao sastanak vladajuće koalicije čije su glavne teme rebalans proračuna i proračun za 2022. godinu. Nakon sastanka premijer Andrej Plenković izašao je pred novinare.

"Što se tiče Covida, imamo sve više novozaraženih. Jako je važno apelirati na sve da se cijepe, ako već nisu, ovi kojima je došlo vrijeme da dobiju treću dozu", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Učenici ta dva dana ne idu na nastavu'

Osvrnuo se i na nastavu u školama sljedećeg tjedna.

"Nakon sastanka sa stožerom danas smo poduzeli aktivnosti. Fuchs je dogovorio da idući tjedan u četvrtak i petak nastava bude online. Mi smo u ponedjeljak rekli na Stožeru da se priča sa svim stožerima da učenici ta dva dana ne idu fizički na nastavu. Ne dovodimo u pitanje broj sati. Delegirali smo županijskim stožerima da donose odluke koje su primjerene za njih. Fuchs se čuo sa svima i dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj. Ako je to izgledalo kao neki šušur, stvarno nije do nas. Nekad se i to dogodi'', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da će online nastava biti za sve razrede.

HDZ platio 14,3 milijuna kazne po presudi

Premijer je rekao da se neće miješati u umirovljenje brigadira Burčula te da to niej radio ni prijašnjih godina. Zabzdravstvenu reformu rekao je da postoje radne skupine koje rade na tom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sad su krenule šire konzultacije. Očito je netko od njih to pustio u javnost i sad se to komentira. To su radni dokumenti, ideje, nema tu nekog novog elementa", rekao je.

Izvijestio je i da je HDZ uplatio 14,3 milijuna kuna po presudi kojom je HDZ osuđen za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je u momentu kad sam ja postao šef stranke bio u minusu od 17 milijuna kuna. Onda smo imali jedne, druge izbore, već godinama nemamo ni kredita, ni dugova ni obaveza, uredno poslujemo. Samo od članarina smo zadnjih godina dobili 42 milijuna kuna", rekao je.

Na pitanje hoće li presuda u slučaju INA-Mol narušiti odnose Hrvatske i Mađarske, Plenković je odgovorio kako smatra da neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utjecat će na aktivnosti oko Ine, jer to su zahtjevni procesi i tu se trebamo usuglasiti", kazao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo