ŽUSTRA RASPRAVA U SABORU / Plenković nakon aktualca: Za društvo bi bilo bolje da imamo kvalitetniju oporbu

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Istaknuo je da njegova vlada nastavlja sa strukturnim reformama

19.9.2018.
17:38
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, u osvrtu na aktualno saborsko prijepodne, istaknuo je da njegova vlada  nastavlja sa strukturnim reformama, stabilnim financijama i privlačenjem investicija, te da bi za hrvatsko društvo bilo bolje da ima kvalitetniju oporbu.

Po meni ključna je poruka da vlada, suočena s problemima koji su se godinama akumulirali, nastoji naći rješenja i nastaviti s reformama, istaknuo je Plenković u izjavi novinarima u Saboru, a upitan za odnos s oporbom, odgovorio je  kako bi bilo dobro za hrvatsko društvo da imamo kvalitetniju oporbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Referirao se i na pitanje o mogućnosti da se vodi saborska rasprava o stajalištima jednog zastupnika, te istaknuo da je stvar Sabora da određuje teme koje su na dnevnom redu, no njegovo je mišljenje da to nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni u najgorim fazama komunizma nije  se preispitivalo što tko od izabranih predstavnika misli i ne dopuštam takve manipulacije. Most koji je možda nekada imao neku simpatičnu ideju, sveo se na ovu trojicu - Petrova, Bulja i Grmoju. Malo se čudim ozbiljnim ljudima poput Dobrovića što još s njima uopće radi", rekao je premijer.

Na pitanje ide li na prosvjed koji je za 13. listopada najavio gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava (HDZ) zbog sporosti državnih institucija u sankcioniranju ratnih zločina u Vukovaru, Plenković je odgovorio je da "neće valjda predsjednik Vlade prosvjedovati protiv institucija hrvatske države".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu je istaknuo da je državno odvjetništvo nezavisno i samostalno, ravnateljstvo policije također djeluje prema zakonu, a ne prema nalogu ili naputku.

"Jasan je stav parlamentarne većine da se ratni zločini trebaju istražiti, procesuirati i osuditi, po odgovarajućem pravnom postupku. Osnovana je posebna pravna skupina koja na tome predano radi. Treba odvojiti pokušaje manipulacije, uzurpiranja i zlouporabe teme koja pogađa najranjiviju i najosjetljiviju skupinu u društvu, one koji su izgubili sve", zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo