PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE O SEDMOGODIŠNJEM PRORAČUNU EU-A: /

'To je za nas jako važno, da lovimo korak za ostalima'

Image
Foto: Pixsell
13.2.2020.
11:03
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sjednicu Vlade otvorio je obraćanjem članovima Vlade. Uvodno je premijer dao nekoliko informacija o relevantnim susretima i događajima prošlih dana. Kazao je kako su on i potpredsjednik Vlade Marić bili u subotu u Bruxellesu.

"Ministar Marić i ja bili smo u Bruxellesu. Imali smo uspješne razgovore. Sve su to pripreme za sastanak Europskog vijeća koji će se održati 20. veljače, a na kojem će krenuti prvi, pravi razgovori na sedmogodišnjem proračunu. To je za nas jako važno, da lovimo korak za ostalim zemljama", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojio je i jučerašnji poslovni forum kojega je organizirala Udruga Prsten, a spomenuo je i obljetnicu Matice Hrvatske.

"Ministrica kulture i ja bili smo i na 178. obljetnici Matice Hrvatske, to je jedna naša važna nacionalna institucija za očuvanje našega identiteta, kulture, svega onoga što nas veže", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su bili u Krašiću na obljetnici 60 godina smrti kardinala Alojzija Stepinca.

Zahvalio je ministrima Medvedu i Bošnjakoviću na organizaciji susreta s predstavnicima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. ''S njima smo razgovarali o jednoj vrlo kompleksnoj problematici. Dogovorili smo modalitete kako da nadležna ministarstva pomognu u rješavanju njihovih problema'', rekao je predsjednik Vlade.

Rekao je i kako je primljeno izaslanstvo Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Oparom, a koje se ticalo razvojnog programa za Grad Split.

"Razvojni program podrazumijeva brojne infrastrukturne investicije i ulaganja kako bi Split bio još bolje uređen i pripremljen da bude središte brojnih zbivanja - i gospodarskih i turističkih, naročito za vrijeme intenzivne sezone. To će biti napravljeno kako bismo rasterestili i prometna opterećanja koja postoje, tako da će svi nadležni resori (posebice Ministarstvo prometa, Ministarstvo državne imovine, ali i drugi, poput Ministarstva regionalnog razvoja) voditi računa da provodimo dogovoreno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu.

Raspravljat će i o izmjenama Uredbe o izvozu i uvozu robe koja bi se mogla koristiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom su redu i izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava.

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo