o uhićenim Hrvatima / Plenković: Milanovićeve izjave su štetile navijačima, napravili smo sve što se može

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kako Plenković kaže, Milanovićeve izjave su 'štetile položaju hrvatskih državljana koji su trenutno pritvoreni u Grčkoj'

29.8.2023.
18:56
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković obratio se javnosti. Uvodno je govorio o nevremenu koje je poharalo Hrvatsku ali i susjednu nam Sloveniju

Nakon toga ponovno je komentirao situaciju s uhićenim hrvatskim navijačima u Grčkoj kazavši: “Pozicija Vlade je da stalno govorimo o hrvatskim državljanima a ne navijačima. Osuđujemo nasilje i huliganizam, ali dajemo potporu i pomoć hrvatskim državljanima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se ne smatra da su ratni zarobljenici nego ljudi koji su svjesno ili su zavedeni otišli raditi kaznena djela.

Zaključio je kako je cijeli taj incident imao reputacijsku štetu na Hrvatsku, ali da će se pobrinuti za te građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
disolucija /

Plenković na Bledu Crnogorcu rekao da svojataju brod Jadran. Abazović: 'Valjda nam je nešto pripalo'

Image
disolucija /

Plenković na Bledu Crnogorcu rekao da svojataju brod Jadran. Abazović: 'Valjda nam je nešto pripalo'

“Mi ne možemo na njih utjecati tako da dođe hrvatska izvršna vlast i da kažemo učinite nešto za naše ljude, ali smo napravili sve što se može”, rekao je i dodao da su Milanovićeve izjave “štetile položaju hrvatskih državljana koji su trenutno pritvoreni u Grčkoj”, kazao je premijer pa dodao:

"Glede sigurnosti u zatvorima dobili smo odmah jamstvo da izvršna vlast jamči sigurnost hrvatskim državljanima. Naše veleposlanstvo i konzularna služba prati tu situaciju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je novinarsko pitanje vezano uz aferu s plinom na što je Plenković kazao: "Što se tiče tzv. pozitivnih odstupanja, nastala su o kontekstu onog što sam jučer govorio u Sloveniji. Razumijem oporbu da žele staviti teret na HDZ ili vladu, ali biti je da hrvatski građani i gospodarstvo praktički nisu osjetili energetsku krizu".

Dodao je da je ovo nešto što se nije trebalo dogoditi, ali dogodilo se. "Mi ćemo o tome odluke donositi kad mi hoćemo, a ne kad to hoće netko drugi", kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo