ćiro za rtl direkt / 'Plenković me impresionirao, ali Bandić bi bio bolji premijer jer kod njega nitko ne bi bio gladan'

Ćiro kaže kako smatram da svojim velikim iskustvom može pomoći hrvatskom nogometu, što je bio i najveći razlog zašto se prihvatio kandidature

10.8.2016.
22:33
VOYO logo

"Hrvatskoj treba normalan čovjek" - poručio je Milan Bandić predstavljajući u Kninu 
s koalicijom Za premijera svoj program.

Obećao je da će pretvoriti Hrvatsku, po uzoru na Zagreb, u dio Europe koji će biti po mjeri svakog građanina. Kao pet glavnih točaka programa naveo je afirmaciju znanja, struke, rada, obitelji i demografske obnove bez kojih Hrvatska, kako kaže, ne može napredovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bombastično pojačanje u redovima Milana Bandića je pristupanje Ćire Blaževića koji je bio gost RTL Direkta. 

Hoćete li moći pratiti ovaj ritam Milana Bandića koji spominje: 16 sati dnevno, 365 dana u godini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja se nadam da ću barem u početku biti u stanju slijediti ovog dinamičnog čovjeka i jako sam ponosan da je imao refleks da i mene uzme u svoju ekipu, jer evidentno je da ću mu biti od stanovite pomoći. 

Vi ste dugogodišnji ljubitelj i ljubimac HDZ-a. Kako to da ste se priključili Milanu Bandiću? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mi baš ne ide na čast, ali bio sam malo povrijeđen jer me HDZ naprosto odbacio. Vjerojatno računaju na moju dob, međutim, ja se osjećam itekako svjež da bi još uvijek mogao u sportskom smislu pomoći svojoj nogometnoj reprezentaciji i nogometu uopće. Sad moram opravdati povjerenje Milana Bandića. Iz HDZ-a me nitko nije zvao, a on ipak je. Smatram da je on mudar čovjek što i meni daje samopouzdanje. 

Jesu li vam zamjerili u HDZ-u na ovakvoj odluci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuo sam se s Brkićem, on je bio kategoričan prema tome, rekao mi je da on to nikad ne bi napravio. Smatram da sam usprkos ovom potezu moralan čovjek. Ovo mi je prigoda da dam doprinos našoj domovini. Smatram da u sportu, svojim velikim iskustvom, mogu pomoći hrvatskom nogometu, što je bio i najveći razlog što sam se prihvatio ove kandidature. 

Kakav vam se čini novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković? Mislite li da će HDZ dobiti novo lice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorno tvrdim da rijetko kad imamo prilike vidjeti tako odgovornog, kvalitetnog i čistog političara koji je spreman napraviti zaokret kojeg svi tako dugo čekamo. On je u hrvatsku politiku unio nešto novo za čime smo svi težili. To je ta mirnoća i besprijekorna inteligencija i znanje, koje će biti od velike koristi. 

Što mislite tko će pobijediti na ovim izborima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatram da će pobijediti upravo HDZ zahvaljujući novom predsjedniku koji na juriš osvaja sve glasače u svakoj prilici kad se obraća naciji. To nije glorificiranje, nemam razloga da se dodvoravam HDZ-u, ali Plenković me impresionirao.  

Što mislite tko bi bio bolji premijer, Plenković ili Bandić? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić bi bio bolji radi svog iskustva i dokazanog sociološkog osjećaja, kod njega nitko ne bi bio gladan. 

Politika i sport, posebno nogomet uvijek idu zajedno- kako vi gledate na odlazak Zdravka Mamića iz Dinama, pa i iz HNS-a, ajmo riječima političara - iz nogometne močvare? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjerujem da je Mamić otišao iz nogometa, on je tako duboko pustio svoje korijene da je postao apsolutni gospodar. Dobar sam sa Zdravkom, ali imam jednu poruku za njega: Zdravko, napravio sam ti mladost sretnom, a ti meni starost nesretnom. On je mene ignorirao u svim prilikama, i sad moram reći nešto što se nikome neće dopasti - da je imao refleks da me uzme kao savjetnika, bili bi prvaci Europe. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo